torsdag, november 26, 2015

 

Var rädd om vårdpersonalen

Barometern-OT har skrivit om personalflykten från akuten på Länssjukhuset i Kalmar. Enligt uppgifter ska 24 sjuksköterskor ha slutat på akutkliniken under det senaste året. Anledningen är låg lön och dåliga arbetsvillkor enligt Vårdförbundet.

För bara en knapp vecka sedan stod Personaldelegationens ordförande, Yvonne Hagberg (S), i landstingsfullmäktiges talarstol och sa att det inte fanns någon personalflykt i landstinget. Nu ser vi tydligt motsatsen. Situationen på akutkliniken är allvarlig och den rödgröna landstingsmajoriteten måste ta situationen på allvar.  

Många sjuksköterskor upplever att nyanställda får bättre lönevillkor än de som varit anställda längre och som har stor erfarenhet. Det enda sättet att förbättra lönen är att byta arbetsplats enligt sjuksköterskorna. Ivern att rekrytera nya medarbetare får inte gå ut över de vi redan har anställda. Jag har varnat för denna situation eftersom personalrörligheten just nu är större än någonsin. Vi kan inte ta någon medarbetare för given. En god löneutveckling genom hela yrkeslivet med möjlighet till utveckling genom karriärvägar är viktiga delar i arbetet att behålla våra medarbetare. Visst är nyrekrytering viktig men vi måste också vara rädda om den personal vi har. 


Etiketter: , ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]