fredag, september 11, 2015

 

Fleetwoods efterkonstruktioner

Vänsterpartiet med landstingsrådet Linda Fleetwood i spetsen försöker nu desperat förklara varför man tidigare varit mot Folkpartiets förslag till slopade patientavgifter för mammografiundersökningar i Kalmar län. Hon lyckas väldigt dåligt med det.

När landstinget måste prioritera i sin egen budget fanns det inga pengar utan det måste tillföras nya resurser från staten. Det är i mina ögon inte att helhjärtat arbeta för ett förslag. Inte med ett ord har Vänsterpartiet sagt sig vara för avgiftsfri mammografi i vårt landsting därför är svängningen anmärkningsvärd. Istället har man tillsammans med övriga majoritetspartier gömt sig bakom motiveringen att andelen som undersöks redan är hög. Den förklaringen gäller tydligen bara när satsningar ska ske av egna landstingsmedel inte när pengarna kommer från regeringen. Att vårt förslag i landstinget inte skulle vara finansierat är bara efterkonstruktioner.

Folkpartiets förslag om avskaffande av avgifter för mammografiundersökningar ingick i ett paket på satsningar på förebyggande hälsoarbete för att i första hand snabbare upptäcka olika cancerformer. Ett annat förslag var att avskaffa avgiften även för gynekologisk cellprovsundersökning för att tidigt hitta livmodershalscancer hos kvinnor. Även här blev det avslag från Vänsterpartiet i landstinget. Det skulle inte förvåna om det även här kommer liknande förslag från Vänsterpartiet om några år. För det viktigaste verkar vara att förslagen är deras egna inte att förbättra kvinnosjukvården i länet.

Etiketter: , , ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]