onsdag, januari 14, 2015

 

En rödgrön död hand läggs över Överum

I skydd av den analkande julhelgen hoppades den rödgröna landstingsmajoriteten att beskedet att Ahmed Mubarik lägger ner läkarmottagningen i Överum från och med halvårsskiftet 2015 skulle gå förbi obemärkt. Så blev det inte. Beskedet kom heller knappast inte som en överraskning eftersom oviljan att långsiktigt lösa situationen i Överum varit tydlig. Läkartiden på mottagningen har minskat allt mer och man har passivt sett på hur situationen blivit allt mer ohållbar. Här har det ansvariga landstingsrådet Jessica Rydell (MP) inte tagit ansvar och man kan närmast misstänka att det hela ingått i en medveten strategi. 

Sedan tidigare har folktandvården och ambulansen försvunnit från orten och nu är det alltså dags för läkarmottagningen. Göran Nilsson, som tidigare drev läkarmottagningen i Överum, har vid flera tillfällen påpekat orättvisan mellan privat drivna läkarmottagningar och offentliga inom landstinget. Dessa orättvisor består i det nya Hälsovalssystemet och är ett hinder för att etablera nya verksamheter och ta över redan befintlig. Här är Överum ett lysande exempel. 

Landstingsmajoriteten försöker lägga en död hand över Överum och jag förstår den irritation som finns på orten och att man känner sig övergivna. Det orättvisa regelverk som finns inom Hälsovalet gör det heller inte lättare för någon att ta över verksamheten i Överum. Hade viljan funnits från de rödgröna att rädda läkarmottagningen i Överum så hade något gjorts. Uppenbarligen fanns den aldrig. 

Etiketter: , ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]