tisdag, december 09, 2014

 

Moderat oppositionsråd på s-mandat

Som jag skrev i mitt förra blogginlägg är de politiska turerna märkliga på flera håll i länet. I sitt tidigare så starka fäste Oskarshamn, regerar numera Socialdemokraterna med hjälp av Centerpartiet men det är inte bara nog med det utan nu styr man även hur oppositionen ska arbete. Det är ett minst sagt märkligt agerande och en maktfullkomlighet utan dess like.

När kommunfullmäktige igår skulle avgöra vem som skulle bli oppositionsråd så låter man inte oppositionspartierna själva avgöra detta utan går in och lägger sig i arbetet. Efter den senaste tidens turbulens inom Moderaterna framstår helt klart folkpartisten Mathias Karlsson som det största hotet mot majoriteten. Folkpartiet hade dessutom stora framgångar i kommunvalet i Oskarshamn. Brukligt i ett sådant läge är att andra partier som inte är inblandade lägger ner sina röster. Så gjorde dock inte Socialdemokraterna i Oskarshamn. I valet som stod mellan Mathias Karlsson (FP) och Eva-Marie Hansson (M) lade man därför sina röster på moderaten.

I dagens Barometern ser man att Eva-Marie är glad över att ha blivit vald men då måste vi påminna henne om att hon i praktiken blivit vald till oppositionsråd på ett S-mandat. Den stora frågan är vad Moderaterna fick betala i utbyte. Men ingenting är särskilt överraskande längre i kommunpolitiken i Kalmar län.

Läs mer om cirkusen i Oskarshamn här.

Etiketter: , ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]