torsdag, juni 26, 2014

 

Västerviksborna väntar fortfarande på svar

Debattartikel införd i dagens upplaga av Västervikstidningen. Vänsterpartisterna vägrar beskriva effekterna av sin vårdpolitik.

Man blir onekligen en smula förvånad när man läser de tre vänsterpartisternas desperata men samtidigt undvikande svar på min debattartikel där jag frågar vad som händer med de patienter som aktivt valt en annan utförare än landstinget inom primärvården. Inte en enda av mina frågor till Vänsterpartiet besvaras, utan istället läggs ord i min mun. Det är ju ett välkänt debattknep när argumenten tryter. Vad t ex vänsterpartisten Ragnar Olsson sagt på landstingsfullmäktige finns däremot dokumenterat på landstingets egna bandinspelningar. Det som står helt klart är att konsekvenserna, om hans och Vänsterpartiets politik skulle bli verklighet, blir förödande för medborgarna i Kalmar län. Rätten att själv välja en läkarkontakt skulle nämligen försvinna. Populära vårdgivare Riddarhusläkarna i Västervik skulle få stänga igen. Cirka 20 % av länets invånare skulle stå utan en fast läkarkontakt. Samtidigt har offentliga hälsocentraler, t ex i Ankarsrum och Gamleby, stora bemanningsproblem. Men det är ett faktum som vänsterpartisterna helt väljer att blunda för.

Fortfarande får vi alltså inga svar från Vänsterpartiet. Vad menar ni med att alla vårdföretagare i Kalmar län drivs av girighet? Vad är ert besked till de medborgare som aktivt valt t ex Riddarhusläkarna i Västervik som sin vårdgivare när er politik drivit dessa vårdgivare på flykt? För mig är det bara en sak som är intressant och det är vinsterna för patienten. Att själv få välja en hälsocentral som man har förtroende för är en av dem. Utan dessa små entreprenörers stora engagemang och kompetens skulle nämligen inte hälso- och sjukvården i vårt län fungera.

Nu är det dags att Vänsterpartiet öppet står för konsekvenserna av sin plakatpolitik, sina uttalanden och sin människosyn. Medborgarna väntar med lika stor spänning som jag.


Etiketter: , ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]