måndag, juni 09, 2014

 

Vänstern vilse i vården

Vid landstingsfullmäktige i förra veckan utbröt en ideologisk debatt om mångfalden Det var både befriande och avslöjande, särskilt för Vänsterpartiet och deras människosyn. Upprinnelsen var att vi skulle besluta om Hälsoval 2015. Hälsoval är det namn som vårdvalssystemet inom primärvården fick i vårt rödgröna landsting. Från Folkpartiets sida vill vi komma längre med denna modell. Det ska vara lättare att etablera sig som entreprenör och mer konkurrensneutralt. Denna uppfattning har även övriga allianspartier. De signaler vi fick från den rödgröna majoriteten och framför allt Vänsterpartiet måste dock oroa länsmedborgarna. Man gav nämligen tydliga besked. Några entreprenörer göre sig icke besvär i Kalmar län i framtiden om Vänsterpartiet får bestämma. I denna ljudfil hör ni Ragnar Olsson (V) ge en skrämmande beskrivning av de små vårdföretag som finns i länet och utan vilka vare sig primärvård eller tandvård skulle fungera. I vårt län är ca 20 % av medborgarna listade vid privata läkarmottagningar i primärvården, i Nybro är siffran hela 60 %. Ändå möts dessa vårdföretag, och därmed även deras patienterar, med stor misstänksamhet av socialisterna.

Uttalandet om vårdgivarnas girighet från Olsson är ett tydligt ställningstagande. En röst på Vänsterpartiet i landstingsvalet är en röst på att t ex Astrakanens läkarmottagning i Nybro ska bort. Detta trots att så många patienter i Nybro aktivt valt detta alternativ. Som patient på Astrakanen skulle jag känna en stor oro. Ett stopp för verksamheten skulle innebära läkarbrist, minskat patientinflytande och längre väntetider. Men det är kanske så Vänsterpartiet vill ha det? Ragnar Olsson drar alla över en kam för att ta billiga politiska poänger men den påstådda girigheten handlar mer om egen trångsynthet och avundsjuka. Nu är det bara viktigt att medborgarna blir medvetna om vad som står på spel vid höstens val.

Jag ser inte våra vårdföretag i Kalmar län som giriga. Jag ser dem som en mycket viktig del i att kunna erbjuda medborgarna hälso- och sjukvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Jag ser dem som en naturlig del i en fungerande hälso- och sjukvård. Aldrig har väl skillnaden mellan Alliansens och den rödgröna hälso- och sjukvårdspolitiken varit tydligare.

Etiketter: ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]