onsdag, april 02, 2014

 

Äntligen!

Idag kom äntligen beskedet som framför allt barn med flerfunktionsnedsättning och deras familjer väntat på. Landstinget i Kalmar län kommer att successivt bygga upp ett förråd med fritidshjälpmedel till barn och vuxna.. Jag gläds verkligen med alla som nu kommer att få hjälp till en meningsfull och aktiv fritid. Det här innebär att t ex fler barn med flerfunktionsnedsättning kan dela fritid och upplevelser med övriga i familjen. Det är en stor seger för barnen och deras föräldrar. Att landstinget nu nått fram till en lösning i dialog med Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar (RBU) är mycket bra. 
Samtidigt är jag dock starkt kritisk till hur ärendet hanterats. RBU skickade in ett medborgarförslag till landstinget för två och ett halvt år sedan i frågan men därefter hände ingenting. Folkpartiet och landstingsalliansen har varit drivande för att förbättra situationen för barn och unga med flerfunktionsnedsättningar. Så sent som för fyra månader sedan föreslog man att pengar årligen skulle avsättas i budgeten för att bygga upp en hjälpmedelsdepå på samma sätt som i det förslag som nu presenteras. Då avslogs förslaget från landstingets vänstermajoritet.
Tydligen är det viktigare att döma av förslagen utifrån var de kommer än utifrån innehållet. Hanteringen av förslaget har varit oacceptabel och förslaget hade kunnat genomföras betydligt tidigare än vad som nu sker om man bortsett från prestigen och sett till barnens bästa. Men för mig är ändå barnen viktigast och att de äntligen får samma tillgång till fritidshjälpmedel som man har i många andra län.  

Etiketter: ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]