fredag, januari 03, 2014

 

Fortsatt rödgrön centralisering i landstinget

Nedläggningen av barnavårdscentralen i Löttorp har med alla rätt väckt starka reaktioner hos många småbarnsföräldrar. På nytt tas beslut om centralisering av verksamhet utan att vi politiker ens blir informerade om vad som händer än mindre varit delaktiga i beslutet. Vi är alltid ytterst ansvariga för verksamheten och ska stå till svars gentemot medborgarna. Det här måste ses över. Som oppositionspolitiker misstänker jag dock att den rödgröna landstingsmajoriteten varit informerad om nedläggningen.

Föräldrar och barn kommer nu istället att få resa till den nya familjecentralen i Borgholm för att t ex göra enkla kontroller av längd och vikt. Jag har svårt att se hur införandet av en familjecentral i Borgholm måste slå undan benen för all verksamhet inom barnahälsovården utanför tätorten. Den tolkningen har gjorts av förvaltningen men är enligt min mening inte nödvändig. Centraliseringsivern gör att småbarnsfamiljer i onödan får befinna sig ute på vägarna istället för att få den nära vård som man har rätt till. Det här är i vart fall inte acceptabelt!

Till sist har jag en fråga till ansvarigt rödgrönt landstingsråd Jessica Rydell (MP): Var du medveten om följderna för barnavårdscentralen i Löttorp när beslutet togs om en familjecentral i Borgholm?

Etiketter: , , ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]