tisdag, december 31, 2013

 

Gott Nytt År!


Årets sista dag är här och man sitter förstås och funderar över hur man ska sammanfatta året som gått. Att man blivit äldre märks inte minst på ökade egna krämpor. Träning tar emot och man blir alltmer bekväm och njuter gärna livets goda. Vem vet snart kan det vara för sent! Annars har jag allt mer försökt träna mig i positivt tänkande - att se möjligheterna varje dag. Jag försöker allt mer undvika energitjuvar och söker istället aktivt upp personer som jag kan få positiv energi från. Min största energikälla är förstås min underbara fru Birgitta. Där har jag mycket att lära. Men även på gymmet har jag träffat många nya vänner som betyder mycket för mig. Ingen nämnd och ingen glömd. De manar på och peppar när det känns tungt och sprider framför allt glädje. Att samla på sig den inför olika utmaningar är guld värt för mig.

Inom politiken har det funnits både glädjeämnen och motgångar som i livet i stort. En av mina huvuduppgifter inför valet till landstinget nästa år att visa att Folkpartiet liberalerna fortfarande har sina rötter inom socialliberalismen. Det gäller inte minst inom de mjuka frågorna som jag arbetar med inom hälso- och sjukvården. Vi ser att allt fler barn och ungdomar mår dåligt. En av anledningarna till det är ökade krav som inte minst skolan ställer. Samtidigt finns det många vuxna i barnens närhet som sviker och inte ställer upp när det behövs. Resultatet blir att man känner sig övergiven och ensam. För mig som socialliberal gäller det att visa att Folkpartiet är så mycket mer än bara skolfrågor. Min allra största önskan är dock att fler ska genomskåda Sverigedemokraternas politik och förstå vilket resultat deras politik skulle innebära för demokrati och människosyn.

Inom idrotten önskar jag mig att Åtvidabergs FF kommer att tillhöra topplagen i den allsvenska fotbollen, att IFK Kalmar tar steget tillbaka i damernas elitetta, att Åtvidabergs BK gör en drömavslutning i bandyallsvenskan och räddar nytt kontrakt.

Innan det riktiga nyårsfirandet sätter ägnar jag en stund av tankar till min systerson som gjort sin femte operation inom loppet av två veckor för att få bukt med sin cancer. Min förhoppning är att hans rehabilitering ska göra honom frisk igen. Jag tänker på min mamma och pappa som närmar sig 90 år och som snart är i behov av ett särskilt boende p g a sviktande hälsa och minne.Det kommande året kommer att ge svar på bland annat dessa båda frågor. Ingen vet nu hur året blir men vi kan påverka det genom ett positivt tänkande, för än så länge har ju inget hänt. Det mesta kan vi påverka. Jag lovar därför att bli bättre på att se möjligheter istället för hinder. Jag ska glädjas åt det jag kan istället för att se ett problem runt nästa hörn.

Det värsta som kan hända om man tar ut glädjen i förskott är ju att man kan ha varit glad i onödan eller hur?

Till sist - ett riktigt Gott Nytt År! 

Etiketter: , , ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]