onsdag, maj 02, 2012

 

Komedier, pop och politik

Äntligen tog socialdemokraterna bladet från munnen och började prata. Något annat var väl otänkbart på "arbetarrörelsens" egen dag - första maj. Med tanke på att den totala tystnaden tidigare lett till opinionsframgångar kan man undra vad som händer nu. Sosseledaren Stefan Löfvens framträdande i Göteborg fick annars många att associera till John Travoltas film  från 1989 "Titta han snackar".

Vad jag tycker om utvecklingen av första maj har jag tidigare skrivit här om på bloggen och min slutsats kvarstår. Det är numera till största delen en dag för topp-politiker och fackpampar. Nu hade socialdemokraterna i Kalmar dessutom lyckats engagera åsiktsmaskinen Henrik Rydström, till vardag mittfältsspelare i allsvenska Kalmar FF. Elaka tungor som var på plats på Larmtorget säger också att han var lika rörlig i talarstolen som på mittfältet, men det måste förstås variten överdrift.

Vänsterpartiet i Kalmar höll till på en fritidsgård och lär enligt tidningsartiklar mer ha ägnat sig åt sång än åt politiska tal. Ronan Keatings "You say it best, when you say nothing at all" lär ha varit mycket populär. Förlåt Rödstrumpan ;-) 

Etiketter: , , , ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]