måndag, februari 20, 2012

 

Vad kommer att hända med Oskarshamns sjukhus?

I november 2003 beslutade landstingsfullmäktige i politisk enighet om stora förändringar för hälso- och sjukvården i Kalmar län. Bland det som förändrades var uppdraget för akutverksamheten vid Oskarshamns sjukhus. Åtta år har gått sedan dess. Ett ytterligare antal förändringar har gjorts. De har stegvis rubbat helhetstanken från 2003. I många fall har detta skett utan att politiken har fattat några formella beslut.

Det finns därför en oklarhet för patienterna om vart de ska vända sig. Ibland är det Västervik, ibland Kalmar, ibland primärvårdsjouren på Slottsgatan, ibland medicinakuten vid Oskarshamns sjukhus. Resultatet blir för många en stor otrygghet. Patienterna får nu istället själva leta sig fram till rätt vårdinstans.

Nu är det dags att ta ett nytt gemensamt krafttag för att forma en stabil och tydlig sjukvårdsstruktur i mellanlänet. Vad kommer att hända med Oskarshamns sjukhus? Det här är en fråga som vi inte bara kan överlämna till verksamheten utan här behövs ett tydligt politiskt ansvar. Vi räcker därför ut en hand till majoriteten med målet att bygga en stark och hållbar hälso- och sjukvård, inklusive akutsjukvård i Oskarshamn. Vid kvällens stormöte på Forum i Oskarshamn får vi veta om den rödgröna majoriteten är beredd att ta emot den.

Etiketter: , , ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]