onsdag, januari 04, 2012

 

Ny rödgrön förvirring

Det nya året verkar inledas lika förvirrat av den rödgröna landstingsmajoriteten som det förra avslutades. Då handlade det om nedlagda distriktssköterskemottagningar och förvirring om vem som hade tagit beslutet och om hur informationen till berörda patienter och kommuner skett. Nu handlar förvirringen om det höjda högkostnadsskyddet för besök inom den öppna hälso- och sjukvården. Den lag som riksdagen tidigare tagit är nämligen inte tvingande för landstingen utan öppnar bara möjligheten.

Förvirringen verkar total hos den rödgröna majoriteten som helt i onödan höjt högkostnadsskyddet. Tidigare har de rödgröna kraftigt motsatt sig en höjning på olika sätt (namninsamlingar, insändare m m) men när nu tillfället gavs tog man ändå chansen att höja. I ord säger man en sak men i handling gjorde man något helt annat. Ett dubbelspel och svek på hög politisk nivå.

Nu är landstingsmajoriteten förvånad över beskedet att man inte var tvingade till höjningen och ger dessutom motstridiga besked. Antingen har man haft noll koll på läget annars har man tagit en rövare och förstärkt landstingets kassa i skenet av att allt skulle vara regeringens fel. Idag säger socialdemokraten Yvonne Hagberg att höjningen ger ett välkommet resurstillskott medan vänsterpartiets landstingsråd, Linda Fleetwood, meddelar att hon vill återställa högkostnadsskyddet till den gamla nivån. Man kan verkligen undra vilket besked som gäller.

Här kan du läsa mer om den rödgröna förvirringen. Hagbergs och Fleetwoods motstridiga uttalanden finns bara i tidningsupplagan.

Etiketter: ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]