lördag, december 17, 2011

 

BUP-skolans lokaler - en never ending story?

I fredagens Barometern framgår att Barn- och Ungdomspsykiatrins skolverksamhet ännu inte kunnat flytta in i de nya utlovade lokalerna i Kalmar. Detta trots upprepade löften från den rödgröna majoriteten med det ansvariga landstingsrådet Linda Fleetwood (V) i spetsen. Det är verkligen inga positiva signaler som den rödgröna majoriteten i landstinget skickar ut till barnen och medarbetarna på BUP-skolan när man ständigt sviker sina löften. Jag förstår om elever och personal känner att man inte prioriteras. Så får det inte vara.

Jag har under en längre tid kritiserat den rödgröna landstingsmajoriteten för passivitet i frågan. Under hösten kom så beskedet att nya lokaler skulle stå klara före jul. Det var bara vissa mindre detaljer som skulle lösas före inflyttning. En av dem var att ordna en reservutgång. Men återigen har inflyttningen skjutits på framtiden och löftet brutits, detta trots att majoriteten i landstingsplanen bl a skrev att ”barn och unga är en särskilt viktig grupp i samhället och de ska ha bästa möjliga vård”.

Det hela börjar påminna om en fars, men egentligen är det en tragedi. Lösningen på barn och ungdomars psykiska ohälsa kan inte vara att vänta på att de ska bli vuxna. Det håller inte! Politiker och tjänstemän måste ta barn och ungdomar på allvar, särskilt grupper med stora behov av vård och stöd. Frågan om en reservutgång i de nya lokalerna får inte bli en ”smitväg” för ansvariga rödgröna politiker. Nu måste alla ta problemen på allvar och inte bara snacka.

Etiketter: ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]