tisdag, december 20, 2011

 

Årets evighetsmaskiner

I mycket av det jag skrivit här på bloggen men även sagt i t ex landstingsfullmäktige har det funnits ett återkommande begrepp - nämligen evighetsmaskin. Så därför presenterar jag min topp-trelista över landstingspolitikens egna evighetsnaskiner:

3. Barn- och Ungdomspsykiatrins undervisningslokaler i Kalmar.
Här har den rödgröna landstingsmajoriteten lyckats uppvisa en enastående oförmåga i handlingskraft och ansvarstagande. Löftena har under flera år avlöst varandra och förhoppningarna har ömsom tänts, ömsom släckts hos patienter och medborgare. Hur var det Håkan Juholt sa i något av årets tal? "Löftena kunna ej svika." Pyttsan!

2. Utredningen om Unga Vuxna
Psykiatriförvaltningens egen utredning om Unga Vuxna har nu ansvarigt landstingsråd Linda Fleetwood (V) hänvisat till i över ett års tid men ingen har sett den. Under tiden utredningen pågår håller verksamheten på att montera ned sig själv. Barn och ungdomar missunnas det lättillgängliga stöd som verksamheten var tänkt att ge. Samtidigt ökar trycket på den slutna barn- och ungdomspsykiatrin. Är det konstigt?

1. Regionfrågan
Vinnaren är självklar och svårslagen. Här har vi tidernas evighetsmaskin. Med stor sannolikhet kommer den att toppa listan även 2012, 2013, 2014, 2015 ..... Regionfrågan tar mycket kraft från vardagasfrågorna inom politiken och fortfarande vet vi inte om den ger något resultat. Kommer vi fram till en lösning för Kalmar län? Kommer utredaren Mats Sjöstrand och regeringen att våga sätta ner foten? Fortsättning följer.

Etiketter:


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]