lördag, oktober 08, 2011

 

Hur många Toblerone går det på 160 000 kr?

Igår var jag och handlade. I affären kunde jag köpa tre Toblerone a 50 gram för 10 kronor. Just finansieringen av ett Tobleroneinköp förföljde förra socialdemokratiska partiledare Mona Sahlin under många år. I går avslöjade Aftonbladet att den nuvarande sosseledaren Håkan Juholt låtit skattebetalarna betala hela hans och sambons hyra trots att det strider mot reglerna. Juholt har enligt tidningen på så vis lurat till sig ca 160 000 kr. Idag gör Håkan en s k pudel och säger att han ska betala tillbaka pengarna och att allt skett utan uppsåt. Frågan är vad som hänt utan Aftonbladets avslöjande?

Med tanke på konsekvenserna av Sahlins Tobleroneaffär så kan man undra vad som nu händer med bidragsfuskaren Juholt. Storleksmässigt går inte dessa båda händelser att jämföra och onekligen måste man ifrågasätta förtroendet för socialdemokraternas partiledare. Men det är klart Håkan Juholt är man och Mona Sahlin kvinna. Brukar det inte vara så att kvinnor av någon anledning döms hårdare? Undrar förresten om det bara är för att sverigedemokraternas Jimmie Åkesson ska stå bredvid Juholt i programledardebatten i tv-programmet Agenda som han inte vill vara med? Ibland kan de vara skönt att ha något att skylla på.

Etiketter: , ,


Kommentarer:
Mona Sahlin "lånade" drygt 50 000 :- på sitt tjänstekort för privata inköp. Att det kom att kallas Tobleroneaffären var för att det var en av många saker som Mona Sahlin använde sitt tjänstekort till för att köpa.

Obegripligt att du som förtroendevald politiker inte känner till bakgrunden till varför Mona Sahlin fick avgå som vice statsminister. Att Mona Sahlin inte blev dömd för grov stöld var enbart för att villkoren för privat användande av tjänstekort var otydliga.

Utöver den så kallade Tobleroneaffären har Mona Sahlin varit inblandad i ett otal andra ytterst tveksamma affärer. Har svårt att tänka mig att någon man skulle kunna ha gjort samma sak som Mona Sahlin och ändå kunnat bli partiledare för sossarna.
 
Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]