onsdag, september 14, 2011

 

Inget Unga Vuxna i Kalmar

Idag behandlades Landstingsalliansens skrivelse i landstingsstyrelsen om att starta en Unga Vuxna-mottagning. Som väntat blev vänstermajoritetens svar nej, nej och åter nej. Det finns idag verksamhet i nio av länets kommuner och dessa bygger på en aktiv samverkan mellan landstinget och kommunerna. Verksamheten utgörs av en mottagning för invånare i åldern 16-24 år med psykiska problemställningar som gör att man behöver någon att samtala med.

Kalmar har flest invånare i åldern 16-24 år och ändå saknar man en Unga Vuxna-mottagning. Även Kalmars ungdomar har rätt till en Unga Vuxna-mottagning. I november förra året ville vi ha en in en skrivning i Landstingsplanen om fortsatt utbyggnad av verksamheten i länet. Svaret då var att verksamheten med Unga Vuxna skulle utvärderas och på den vägen är det. Idag fick vi beskedet att utvärderingen nu äntligen startat, förmodligen under galgen med tanke på dagens möte. I själva verket visar hela frågan att den politiska viljan saknas.

Det är sedan länge dags att agera. Det är ohållbart att, som de rödgröna i landstinget, inte agera alls. Våra ungdomar förtjänar bättre än att ha politiska företrädare som sitter på läktaren och bara tittar på.

Etiketter: ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]