onsdag, april 06, 2011

 

Oacceptabla förhållanden för BUP-skolan

Under senare tid har det på nytt framförts kritik mot de dåliga undervisningslokalerna inom Barn- och ungdomspsykiatrin i Kalmar. Undervisningen sker i källarlokaler som beskrivs som ångestskapande. Lokalerna och de kringliggande korridorerna påminner mest om skyddsrum med dåligt ljusinsläpp, betonggolv, kala väggar och dålig ventilation. Det kan aldrig vara en god undervisnings- eller arbetsmiljö.

Jag är förvånad och samtidigt mycket upprörd eftersom jag förutsatte att det beslut som togs om nya lokaler för barn- och ungdomspsykiatrin i Kalmar även skulle innehålla en lösning för undervisningen på BUP-skolan. Nu måste den rödgröna majoriteten ta sitt ansvar. En situation där vårdtagarnas tillfrisknande hindras av den fysiska miljön och där personalen mår dåligt av sin arbetsplats kan aldrig accepteras.

Vid ett flertal tillfällen har jag, Folkpartiet och Landstingsalliansen uppmärksammat lokalproblemen inom barn- och ungdomspsykiatrin i Kalmar. Vid samtliga tillfällen har den politiska majoriteten försäkrat att bekymren skulle lösas. Trots detta finns alltså problemen kvar. Den rödgröna landstingsmajoriteten slår sig ständigt för bröstet och berömmer sig själva för att allt fungerar så bra. Men det finns uppenbara skönhetsfläckar som man borde skämmas för. Samtidigt som majoriteten åker runt och inviger nya byggnader på våra tre sjukhus får våra mest utsatta barn och ungdomar vistas i källarlokaler. Det är skamligt och är inte värdigt något landsting år 2011.

Etiketter: ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]