söndag, mars 06, 2011

 

Fortsätt profilera Oskarshamns sjukhus

Kalmar län och dess hälso- och sjukvård står inför förändringar. Inför en kommande regionalisering är det viktigt att varje sjukhus och varje vårdenhet kan uppvisa en funktionell, effektiv och kvalitativ verksamhet. De som inte klarar av att anpassa sig kommer i längden bli föremål för diskussioner om stora förändringar och i värsta fall avveckling. Därför vill Folkpartiet liberalerna tydligt ta ställning för fortsatt utveckling av Oskarshamns sjukhus. Vi kan aldrig ha det största sjukhuset, och vi kan aldrig göra allt, men vi kan definitivt vara bäst inom ett färre antal områden.

Flera viktiga satsningar har redan påbörjats. Aortascreeningen för att upptäcka och därmed förebygga bristningar i kroppspulsådern utförs i Oskarshamn och blir en spjutspets i sjukhusets verksamhet och en viktig del i dess utveckling. Nyligen investerades i ny apparatur för behandling av njursten vid Oskarshamns sjukhus, dit länets patienter kommer skickas. Sedan tidigare specialiserar sig sjukhuset också inom elektiv ortopedisk kirurgi.

Folkpartiet vill fortsätta utveckla och specialisera Oskarshamns sjukhus. Utan några spetsegenskaper överlever inte mindre sjukhus i större regioner. Vi vill fortsätta satsa på kvalitet, spetskompetens och profilering. Patientsäkerhet, effektivitet och kompetens kommer nämligen att väga tungt även i stora regiondiskussioner.

Etiketter: , ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]