onsdag, februari 09, 2011

 

Unga Vuxna i Kalmar lagt på is

Denna debattartikel var införd i dagens upplaga av Barometern-OT.

Rödgrön passivitet
I lördagens Barometern-OT försvarade det ansvariga landstingsrådet för psykiatrin, Linda Fleetwood (V), varför projektet för Unga Vuxna lagts på is i Kalmar.
Enligt Fleetwood avvaktar landstinget och den rödgröna majoriteten en utvärdering av den verksamhet som pågår på andra håll i länet. Detta är något som vi i landstingsalliansen är kritiska till.

Den rödgröna majoriteten har visat stor passivitet kring psykiatrin under en längre tid. Ett exempel på det var när vi alliansföreträdare vid höstens budgetbehandling föreslog en resursförstärkning på sex miljoner kronor till psykiatrin. Detta gjorde vi bland annat för att kunna klara en fortsatt utbyggnad av verksamheten för Unga Vuxna i länet. Förslaget avslogs då av en samlad vänstermajoritet. Psykiatrin var ett prioriterat område för alliansen både som valfråga förra året och vid det efterföljande arbetet med landstingsplanen för 2011-2013.

Vi tvekar inte utan vill satsa på Unga Vuxna. Det har vi visat i praktisk handling. Vi vet att den psykiska ohälsan ökar bland barn och ungdomar och särskilt bland våra tonåringar. Det är trist att den rödgröna majoriteten inte inser de stora behov som finns i denna grupp.

Med tanke på att landstinget uppvisar ett överskott på 226 miljoner kronor för föregående år kan den sittande rödgröna majoriteten knappast skylla på resursbrist. Sanningen är nog snarast att psykiatrin aldrig varit ett viktigt område för de rödgröna att satsa på.

Etiketter: ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]