onsdag, oktober 13, 2010

 

Förtroendemannaorganisationen som politiskt verktyg

Den politiska majoriteten i Kalmar kommun presenterade igår förändringar i förtroendemannaorganisationen (läs artikel i Barometern-OT och Östra Småland). Här framgår det tydligt hur den politiska organisationen mer blir en reglator för ett politiskt spel än uppfylla målet att vara funktionell.

Förtroendemannaorganisationen får inte kortsiktigt användas som ett instrument för att nå egna syften och i majoritet dra egna fördelar eller rent av för att straffa politiska motståndare. Det må vara en politisk majoritets privilegium att göra förändringar men spelplanen för den politiska organisationen är något man måste arbeta med mer långsiktigt och därför måste förändringar ske i bred politisk enighet. Beteendet är tyvärr inte bara kännetecknande för Kalmar kommun utan det återfinns på fler ställen där det fixas och trixas för att nå egen vinning. En uppkritad spelplan gäller. Hur skulle det annars se ut? Rent krasst handlar det om politikens trovärdighet.

Sebastian Halléns blogg kan du läsa mer om de rent juridiska tveksamheterna kring den rödgröna överenskommelsen. Kanske hänger en anmälan och därmed juridisk prövning i luften?

Etiketter: ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]