måndag, september 20, 2010

 

En kall vind drar in

Så här dagen efter valet känner man en stor tomhet men även en enorm besvikelse. För egen del känns det som en ballong som luften gått ur. Det finns både glädjeämnen men även besvikelser. Den största besvikelsen är att vi fått in de främlingsfientliga Sverigedemokraterna i både riksdagen och vårt landsting. Därmed får trångsyntheten och intoleransen ett ansikte på såväl riksnivå som i landstingspolitiken i vårt län. Ett glädjeämne är förstås annars att valdeltagandet verkar ha ökat på de flesta håll och de flesta nivåer. Att fler engagerar sig i samhällsfrågor och går och röstar är en seger för demokratin.

I landstinget blir det rödgrön majoritet och det känns självklart som ytterligare en besvikelse. Vi allianspartier har inte lyckats sälja in våra budskap på ett tillräckligt attraktivt sätt till väljarna. Det är något vi måste utvärdera och dra erfarenheter av. Trots att FP ökade i röstantal (drygt hundra röster) och totalt "bara" minskade med 0,1 % så tappar vi ett mandat från fyra till tre.
Sett över de sex valkretsarna i landstingsvalet är Västervik det stora glädjeämnet. 8,3 % innebär ett resultat som inte bara är bäst i länet utan även ligger över riksgenomsnittet för landstigsvalet (7,5 %).

Jag vill passa på tillfället att tacka alla er som på olika sätt slitit och under den här valrörelsen för att vi skulle nå framgångar. Nu börjar valrörelsen 2014. Allt vi gör i fortsättningen kommer att ha siktet dit. Det blir ett långsiktigt och tålmodigt arbete med ett mål - liberala framgångar i valet 2014. Då ska vi räcka hela vägen fram. Just nu känns det tungt men uppgiften att ta strid för huminism och medmänsklighet gör att gnistan ändå finns. Som någon sagt så är det dags FÖR OSS att säga - "Ge oss Sverige tillbaka". Landet förtjänar något bättre än bitterhet och egoism. I sann liberal anda ska vi istället bejaka olikhet.

Etiketter: , , ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]