tisdag, augusti 10, 2010

 

Politiska sommarutspel

Valrörelsen är i full gång och därmed en rad utspel och partiledartal. Särskild uppmärksamhet under senare tid har Piratpartiet och Sverigedemokraterna fått. Det började när Piratpartiets ledare Rick Falkvinge gick ut med att lagen mot innehav av barnpornografi skulle rivas upp. Partiet backade från det minst sagt huvudlösa förslaget och menade att deras egen partiledare övertolkat partiets valmanifets. Hur interndemokratin fungerar där kan man verkligen fråga sig.

Lika överraskande var det förstås inte när Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ville begränsa invandringen med hänvisning till att invandrarna är överrepresenterade som gärningsmän vid våldtäkter. Experter inom kriminologi menar dels att det inte finns något belägg för dessa påståenden men om man skulle dra detta generaliserande resonemang till sin spets så ligger vi män onekligen illa till. För visst är det så att det är just män som är minst sagt överrepresenterade i den statistiken? Vad blir i så fall sverigedemokraternas slutsats av det?

Etiketter: , ,


Kommentarer:
Du har väl sett att Piratpartiet efter händelsen beslutade att öppna upp Valmanifestet för redigering? Under en vecka bjöds alla medlemmar in till revidering och intresset var stort eftersom många var upprörda över hur det hade gått att tolka det så som Ekot och Falkvinge gjort.

Piratpartiet är det enda partiet i Sverige där alla medlemmar får vara med i skapandet av valmanifestet. Som Stefan Flod sa:

- Tänk om även Sveriges riksdag kunde se sitt uppenbara misstag med att anta FRA-lagen och bestämma sig för att göra en Piratpartiet. De tänker om, gör om och gör rätt.

Igår lanserades PP:s Valmanifest 2.0.
 
DEt verkar ju jättebra men är det inte bättre att förankra ställningstaganden i förväg. Det partiledaren går ut med bör ju vara medlemmarnas inställning. Det bör ju åtminstone vara en ambition ;-)
 
Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]