söndag, augusti 22, 2010

 

Medvind för Alliansen

Valrörelsen fortsätter och tempot blir allt mer uppskruvat. Vem ska hitta "frågan" som innebär ett lyft? Vilken partiledare kommer media att spegla som vinnare och därmed ge extra medvind i slutskedet? Det politiska spelet är onekligen intressant och överambitionen att "rycka" i alla frågor är överhängande. Personligen tror jag att det gäller att hålla fast i en eller några frågor som man tydligt förknippas med istället för lockelsen att riva i allt.

Veckan som gick dominerade för egen del av jämställdhet- och integrationsministern Nyamko Sabunis besök i Kalmar. Alldeles innan besöket släppte hon en bok som blev mycket omdiskuterad i media och där våra politiska motståndare snabbt var ute och försökte måla upp "sin" bild av innehållet. Som vanligen visade sig att inte särskilt många hade läst boken utan ryckte delar ur den. Det här tillhör politiken men självklart blir man upprörd när man utsätts för det. Min partikamrat Sabuni imponerade i vart fall vid sina framträdanden som avslutades med Alliansavspark i Stadsparken i Kalmar. Särskilt fokus i media blev det kring besöket på Kvinnokliniken på Länssjukhuset och pilotprojekt för hur vårdpersonal ska bemöta kvinnor som utsatts för sexuellt våld.

**************

Gårdagen ägnades åt bokbord i Kalmar. Temat för oss var hälso- och sjukvårdsfrågor där ett av budskapen i vår valkrets är att utveckla verksamheten på Länssjukhuset inför en kommande regionalisering. Det är annars tydligt att allt fler partier är på banan. Det märks! Särskilt tydligt var det med Socialdemokraterna som syntes runt om i stan. Uppenbarligen var man utkommenderade i samband med sin valupptakt. Oron och desperationen verkar sprida sig allt mer med tanke på opinionsläget i riksdags- och landstingsvalet och visst blir man lite lätt irriterad när ros-, ballong- och flygbladsutdelning sker i närheten av vårt bokbord.

**************

Idag publiceras en opinionsundersökning i SvD som stärker alliansregeringens ställning ytterligare. Alla förändringar för partierna ligger i och för sig inom den statistiska felmarginalen men trenden att alliansregeringen går framåt är tydlig. Folkpartiet noterar en ökning men även denna är inom felmarginalen men självklart tar man varje chans att insupa självförtoende just nu. Sverigedemokraterna hamnar i den här undersökningen utanför riksdagen. Det är något jag välkomnar särskilt. Det värsta parlamentariska läget skulle nämligen vara en situation där partiet blir vågmästare i riksdagen. Det vore i mina, och många andras, ögon en katastrof för landet.

Etiketter: , , ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]