fredag, juli 16, 2010

 

Gemytlig hamnfestival med viss bitter eftersmak

Ett gäng glada folkpartister vid Hamnfestivalen i Borgholm idag - från vänster Eva Schröder, undertecknad, Bjärn Brändewall, Johanna Mattsson och Mats Axelsson. Foto: Privat

Idag har en av sommarens alla festivaler och marknader gått av stapeln. Den här gången är det Hamnfestival i Borgholm som är en efterträdare till den gamla Vattenfestivalen. Från Folkpartiets sida hade vi ett tält med material och aktiviteter som till stor del riktades till barn. Fiskdamm, målning och ballonger stod på programmet. Själv uppehöll jag mig mest vid fiskdammen där jag flera gånger försäkrade att det inte gick att få upp Storsjöodjuret trots "gubben" som skötte dammen, d v s jag, såg lite skrämmande ut. Vår kommunpolitiska sekreterare, Johanna, skötte målningen av barn med bravur. Hon var utan tvekan det mest uppskattade inslaget av alla i politikertälten.

Tyvärr utmärkte sig socialdemokraterna negativt mitt i all gemyt genom att dra dit en partitrubadur som sjöng en av Mikael Wiehes nidvisor med rena personangrepp på allianspolitiker. Det var fullständigt onödigt och provocerande i en annars familjär atmosfär. Det vara däremot rätt så talande för hur socialdemokratin fungerar. Hänsyn och respekt har aldrig varit deras starka kort. Kanske kan vi hoppas på ett mer schysst uppförande i morgon när festivalen fortsätter. Vi kommer i vart fall inte lägga ner någon energi på att använda en liknande argumentation som sossarna tydligen känner behov av. Politik handlar om att berätta vad man själv vill, inte att baktala andra.

Etiketter: ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]