onsdag, juni 09, 2010

 

Förvirrade miljöpartister

Tidigare har jag här på bloggen beskrivit den rödgröna landstingsmajoritetens njugga inställning till lönebidragstjänster för t ex personer med olika former av funktionsnedsättningar. I samma majoritet ingår miljöpartisten Akko Karlsson från Loftahammar. Hon försvarade i landstingsfullmäktige de rödgrönas utestängning av människor från arbetsmarknaden men nu har hon själv haft en nästan likalydande interpellation i kommunfullmäktige i Västervik som den som gav upphov till debatten i landstinget. Tydligen går det att vända kappan efter vinden beroende på var man agerar. En miljöpartist i landstinget är tydligen inte samma sak som en miljöpartist i Västervik, inte ens om det råkar vara samma person. Beteendet måste väl ändå anses vara lite förvirrat?

Etiketter: ,


Kommentarer:
Förvirring: Lofta och Loftahammar är två unika orter i Norra Kalmar län- själv har jag förmånen att bo i Lofta ;)

Gällande "kappan efter vinden" är det snarare att påvisa ulven i fårakläder- Moderaten Jörgen A har att leva upp till sin nya insikt om sociala engagemang både privat o i politiken. Vår Västerviks interpellation där Jöregen är aktiv i en förödande moderat kommunal majoritet har att visa hur han drivit frågorna under deras år vid makten.

I Landstinget har vi tvärpolitiskt tagit ansvar med personliga tjänster och externa lönebidrags tjänster.
 
Ibland tar det tydligen tid att reagera...men bättre sent än aldrig. Rätt ska vara rätt....Lofta är det :-). Vad jag däremot inte förstår är de rödgrönas dubbelmoral i landstinget. Man säger en sak men i praktiken gör man nåt annat. Det ska bli intressant att diskutera frågan när de berörda själva (personer med olika funktionsnedsättningar själva) närvarar i mitten av augusti Men då kanske budskapet läggs till rätta för att bättre passa målgrupper eller.... ;-)
 
Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]