söndag, maj 02, 2010

 

Sossarnas lögner fortsätter

Igår var det 1 maj. Av tradition samlades socialdemokratiska toppolitiker och fackpampar på flera håll i landet till sin stora PR-dag. Precis som jag skrivit tidigare år här på bloggen så handlar inte 1 maj längre så mycket om arbetarrörelsens dag utan mer just om en ostörd propagandadag för sossarna. Landstingsstyrelsens ordförande Anders Henriksson (S) talade i Västervik och fortsatte sprida sina lögner om ett påhittat hot att Alliansen vill sälja ut sjukhus. Jag är så innerligt trött på det oseriösa arbete som särskilt sossarna i länet ägnar sig åt. Av bl a den anledningen samlades alliansföreträdare från länet också i Västervik. Vi anade nämligen att ryktesspridningen skulle fortsätta och ville därför på plats bemöta de lögner som Henriksson m fl ägnar sig åt. Henrikssons agerande är ent ut sagt ohederligt. Annars var jag till en början tveksam till vårt arrangemang i Västervik men med facit i hand så var det bra att vi fanns på plats för att bemöta den ohederliga propaganda som sossarna ägnar sig åt. Enligt socialdemokratins syn på etik i den politiska debatten är tydligen allt tillåtet. Nedan följer det tal som jag höll i Västervik.

"För många innebär 1 maj att protestera mot orättvisor. Dessa orättvisor kan se ut på olika sätt. Finns det då t ex några orättvisor i vårt rödgröna landsting?

Jo, de kan bestå av höjda patientavgifter och egenavgifter för hjälpmedel. I Kalmar län har vi inom flera områden de högsta patient- och egenavgifterna i landet. Det drabbar de som mest behöver vård, behandling och många funktionshindrade som behöver en rullator, ortopediska skor eller kryckkäpp för att förenkla sin vardag.

Orättvisorna kan också bestå av att det inte finns någon ätstörningsenhet för barn och ungdomar i norra länsdelen. Detta trots att det avsatts resurser till ändamålet. Ändå händer inget med en rödgrön majoritet i landstinget.

För oss innebär rättvisa att alla har rätt till rehabilitering efter sjukdom eller skada. Så är det inte i Kalmar län. Här får till exempel inte många funktionshindrade den individuella rehabilitering som man har rätt till.

Från Folkpartiets sida har vi i många år talat om det ”Glömda Sverige”. Finns det fortfarande? Svaret är ett rungande ja. En av grupperna har jag redan nämnt – alla de personer med något funktionshinder som är i behov av hjälpmedel eller rehabilitering. En annan grupp är de patienter inom psykiatrin som inte får den vård och behandling som man är i behov av. Det finns tydliga brister inom psykiatrin – ända sitter vänstermajoriteten i landstinget med armarna i kors.

Till sist vill jag peka på ett annat svek från de rödgröna i landstinget - sveket mot personalen.

Inför valet 2006 ställde de rödgröna ut löftet att alla landstingsanställda som ville skulle erbjudas en heltidstjänst i landstinget. Många anställda inom hälso- och sjukvården svalde ”valbetet” från vänsterpartierna för man trodde att det fanns en ärlig uppsåt. Efter valet ändrades löftet till ett projekt under namnet ”Önskad sysselsättningsgrad”. Löftet till drygt 6 000 landstingsanställda om rätten till heltid slutade med att 39 personer fick välja vilken sysselsättningsgrad man ville ha. Att beskriva socialdemokraterna som ett arbetarparti faller därför på sin orimlighet. Allt var ju bara snack och ett svek mot de anställda i landstinget.

Landstingsalliansen vill fortsätta utveckla och förbättra hälso- och sjukvården i Kalmar. I det arbetet är ett starkt sjukhus i Västervik en självklar del. Den bild som de rödgröna sprider om utförsäljning av sjukhuset är inget annat än hjärnspöken. Det ska inte säljas några sjukhus i Kalmar län!! Landstingsalliansen tar inte till så billiga knep och rena lögner i vårt arbete. Vi fortsätter i stället ett långsiktigt arbete för en god hälso- och sjukvård där även den lilla människan har en röst som får höras och som vi politiker lyssnar på. Det är därför vi behöver en ny majoritet i landstinget - en alliansmajoritet."

Etiketter: , ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]