lördag, maj 15, 2010

 

På vems uppdrag åker Henriksson?

I Dagens upplaga av Barometern-OT (artikeln finns tyvärr inte på nätet) görs en genomgång över länets kommuner och landstinget och huruvida man tänker göra någon uppvaktning vid kronprinsessan Victorias bröllop i sommar. Landstingsstyrelsens ordförande, Anders Henriksson (S) lämnar beskedet att han tänker åka med en present å landstingets vägnar. Han säger att "man åker inte tomhänt" och att han "tänker ge något som symboliserar både Kalmar län och sjukvården". Han säger vidare att det bara är han som tänker åka på den mottagning som hålls dagen innan bröllopet.

Personligen blir jag lite förvånad eftersom det mig veterligt inte någonstans i landstinget har tagits ett politiskt beslut om att uppvakta eller ej. Man kan tycka vad man vill om monarkin men visst är det märkligt att uppvaktningen inte förankrats någonstans. Detta särskilt med tanke på att åtminstone ett rödgrönt parti, Vänsterpartiet, klart säger nej till ett sådant statsskick. På vems mandat Henriksson åker är alltså högst oklart. Det vore därför klädsamt med en förklaring från Anders Henrikssons sida.

Personligen sympatiserar jag i den här frågan med det moderata kommunalrådet i Västervik, Harald Hjalmarsson, han säger nej till en present med hänvisningen att: "Västerviks kommun inte har någon relation till brudparet än den formella".

Etiketter: , , ,


Kommentarer:
Du har säkert följt debatten om detta i Emmaboda. Vi har Bo-Eddie Rossboll, kommunfullmäktiges ordf. som åker på fullmäktiges vägnar trots att vi inte diskuterat frågan i fullmäktige. Det var därför jag ställde min fråga till honom på senaste sammanträde.
 
Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]