tisdag, maj 18, 2010

 

De rödgrönas ömma tår

Sitter vid datorn efter en lång dag på landstingsfullmäktige. Det märktes tydligt, inte minst av tidsåtgången, att det dessutom var det sista fullmäktigesammanträdet inför valet. Årsredovisningen för 2009 blev den möjlighet vi i landstingsalliansen väntat på för att markera skillnaderna i politik inför valet i september. Själv pekade jag på ett antal orättvisor i det man själva kallar för ett rödgrönt skyltfönstret. Vänstermajoriteten undviker uppenbarligen att diskutera de höga patientavgifterna och egenavgifterna för hjälpmedel, de uteblivna rehabiliteringsinsatserna för stora patientgrupper samt de brister som finns inom psykiatrin. Strategin var istället att flytta fokus till riksfrågor och som vanligt kalla våra kritiska synpunkter för svartmålning. Ett större antal interpellationer hade ställts från vår sida och det var anmärkningsvärt hur de rödgröna mer ville recensera interpellationernas kvalitet än ge svar på de frågor som ställdes. Mig veterligt är inte det tanken med interpellationsinstrumentet.

Mitt och Folkpartiets förslag om att identifiera fler möjliga organdonatorer blev däremot mycket välvilligt behandlat och de åtgärder vi föreslog kommer i stort sett att genomföras. Jag har tänkt att skriva mer om detta i ett inlägg i morgon.

Noteras kan även att landstingsfullmäktige besöktes av ett antal sverigedemokrater. Förmodligen var man där för att lära sig mer om landstingspolitik och självklart bestod hela delegationen enbart av män. Ämnen som diskuterades var annars jämställdhet i allmänhet och jämställd vård i synnerhet. Förmodligen har man, med tanke på representationen, mycket att lära inom båda områdena.

Etiketter: , , , ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]