tisdag, april 13, 2010

 

Återvinning a la Miljöpartiet

Den rödgröna landstingsmajoritetens valupptakt gav inga besked inför framtiden. Deltagarna serverades popcorn och läsk vilket ju knappast kan ingå i en framtida folkhälsosatsning. Innehållet i själva valprogrammet var tunnt och kan närmast kännetecknas som gamla tvättade kläder som körts runt i en torktumlare och som plockats ut i en annan ordning än de lagts in. Färgen på tvätten har dessutom bleknat kraftigt.

Vi i Landstingsalliansen lanserade i stället i dag vårt förslag om att införa robotassisterad kirurgi på Länssjukhuset i Kalmar. Det är till skillnad från de rödgrönas torktumling ett framåtsyftande förslag som visar vägen in i framtiden. Tekniken innebär att ingrepp kan utföras med större precision och är särskilt fördelaktig när det gäller trånga och tekniskt svåropererade områden. Störst genomslag har dessa robotar fått inom urologin.

Slutsatsen av dagen blir att de rödgröna mest tittar bakåt och ägnar sig åt en miljöpartistiskt ideologiskt korrekt återvinning av gamla idéer. Men är det så vi skapar en framtid? Landstingsalliansen ser istället framåt och utvecklar hälso- och sjukvården till nytta för länsinvånarna.

Etiketter: , ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]