fredag, mars 26, 2010

 

Välkommen till verkligheten Sahlin!

I morgon besöker socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin Kalmar. Hon kommer att på olika sätt lyfta fram det vänsterstyrda landstinget som ett föredöme med god tillgänglighet inom hälso- och sjukvården och där allmänheten är nöjda med den vård och bemötandet som ges. Så är det också inom många områden men det är knappast vänstermajoriteten med socialdemokraterna i spetsen som ska ta åt sig äran för det. Den verkliga anledningen till landstingets topplaceringar är de många engagerade och kunniga medarbetarna som utför ett fantastiskt jobb varje dag ute i verksamheten.

Däremot lär det talas mindre högt om att det rödgröna landstinget inom flera områden har de högsta patient- och egenavgifterna i landet. Den 1 augusti 2009 höjde nämligen vänstermajoriteten i landstinget ett flertal av dessa avgifter. Det handlar bland annat om patientavgifterna för besök i primärvården och egenavgifterna för utprovning av hörapparat, ortopediska skor, kryckkäppar, gynekologisk cellprovskontroll m m. Det här rimmar särskilt illa när vi i efterhand kan se att landstinget redovisar ett stort ekonomiskt överskott för året som gått. Avgifterna höjdes alltså helt i onödan och kan därför mest ses som ett osolidariskt sätt att klämma åt kroniskt sjuka och andra utsatta patientgrupper.

Välkommen till Kalmar Mona Sahlin och den verklighet du antingen inte får information om eller helt enkelt väljer att blunda för.

Etiketter: ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]