lördag, mars 06, 2010

 

Supportrar som är hjältar på riktigt

Svenska Fotbollsförbundet (SvFF) vägrar hårdnackat att flytta på årets rekordtidiga allsvenska premiär. Nästa helg startar allsvenskan vilket som en jämförelse är veckan före SM-finalerna i bandy och bara veckan efter Vasaloppet på skidor. Anledningen till den tidiga premiären är fotbolls-VM i Sydafrika i sommar då två allsvenska spelare eventuellt deltar i andra länders landslag. Jag har alltid trott att fotboll är en sommaridrott men det tycker tydligen inte SvFF.

Åtvidabergs FF är tillbaka i fotbollsallsvenskan efter 28 är i lägre serier. Just nu täcks Kopparvallen i Åtvidaberg av ett ca 70 cm djupt snötäcke. Under dagen samlades supportrar till klubben för att mestadels för hand skotta bort snön på planen (se TV-inslag). Bortskämda storklubbar skakar säkert på huvudet och kallar det hela för amatörism. Mitt omdöme är brinnande engagemang och vilja. Kalmar FF:s supportrar hjälpte t ex gärna till att gräva första spadtaget för den nya arenan men när gamla Fredriksskans skulle bli snöfri fick personalen på idrottsplatsen ingen hjälp utan utföra arbetet på egen hand. Det är kanske sånt som är en liten klubbs styrka. Där hjälper man till i vått och torrt och inte bara när det blir en "happening". Belöningen bestod av korv och kaffe men framför allt stoltheten man känner för den lilla föreningen på en liten ort. Sedan finns det förstås ett hot med i bilden. Den första hemmamatchen kan flyttas till Norrköping och vore ett öde värre än döden. Hoppas nu bara att det blir många plusgrader och torrt framöver. Då kan vi kanske ge Svenska Fotbollsförbundet en riktig knäpp på näsan. De vore verkligen värda att få stifta bekantskap med riktig bruksanda. Ni åtvidabergare är i alla fall mina hjältar.

Etiketter: , , ,


Kommentarer:
Att flytta matchen till Norrköping är en nesa för Norrköpings fotboll och unte för ÅFF.
Tank rubriken.
"ÅFF passar på att bjuda Norrköpingspubliken på toppfotboll"
Åtvidaberg passar på när Kopparvallen inte ännu är spelbar att ge innvånarna i Norrköping chansen att återigen se allsvensk fotboll på Idrottsparken.
 
Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]