måndag, mars 15, 2010

 

Lögner - de rödgrönas nya strategi

Vänstermajoritetens fyra ordförande i landstingets folkhögskolor fortsätter sprida osanningar och en felaktig verklighetsbild. I ett debattinlägg i Barometern-OT (finns tyvärr inte i nätupplagan) insinuerar Tomas Markljung, Sonia Lindell, Kerstin Bergström och Peter Högberg att jag påstått att folkhögskolorna inte skulle bidra med något i arbetet mot arbetslösheten. Ingenting kan vara mer felaktigt. Folkhögskolorna gör en stor insats både inom detta område och för att minska de utbildningsklyftor som finns i samhället. Det finns en enorm kompetens och engagemang bland personalen för att arbeta med dessa frågor. Det är därför upprörande att mitt tidigare inlägg i folkhögskoledebatten avsiktligt förvanskats. Jag skrev då: ”Av den satsning som nu görs har inte den vänsterledda landstingsmajoriteten bidragit med någonting. Landstingets vänsterpartier har istället gjort sitt bästa för att motarbeta folkhögskolorna.” Det är med andra ord den politiska ledningen i landstinget som jag kritiserat, inte folkhögskolorna. Det vore klädsamt om landstingets vänsterföreträdare hanterade verkligheten med respekt och i stället ägnade lite tid till att lyssna av med personalen hur de stora sparbeting som man genomfört har påverkat deras arbetssituation. Jag tror knappast att det kan ses som ett tecken på att man själva värdesätter folkhögskolornas och personalens insatser när man dragit in en tredjedel av de resurser som tidigare gick till skolornas viktiga arbete. Sanningen bör hanteras med något större varsamhet. I det här fallet är det uppenbart att man tar till rena lögner för att rädda sitt eget skinn i en trängd situation. Det är inget annat än ohederligt.

Tyvärr fick vänsterföreträdarna slutreplik i den här debatten så jag har inte fått möjlighet av Barometern-OT att bemöta de direkta lögner som förs fram. Ett bemötande hade varit rimligt i det här fallet med tanke på de avsiktliga felciteringar som gjorts. Men jag återkommer i frågan var så säkra.

Etiketter: ,


Kommentarer:
Det är väl inget nytt med den strategin? ;)
 
Den har använts i många år...måla upp hotbilder ...överdriv ...och krydda till sist med rena osanningar ...vips har man en rödgrön pyttipanna :-)
 
Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]