lördag, mars 27, 2010

 

Lana Sahly - den nya rödgröna ledaren?


Idag genomförde vi ett mycket lyckat torgmöte i Kalmar i samband med socialdemokraternas partiledare Mona Sahlins besök. Sahlins popularitet bara minskar och hon får därmed räkna med att allt mer gå i Vänsterpartiets och Miljöpartiets ledband. Vi har fått flera exempel på detta under senare tid. Folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag lanserade de rödgrönas nya slogan för några veckor sedan. "Alla (s)ka med - men bara Ohly vet vart" blev därför temat för vårt möte där vi presenterade en bild av en något personlighetskluven ledargestalt (se ovan). En viss irritation över vår koppling kunde utan tevkan märkas från socialdemokraterna. Socialdemokratin har ju tidigare varit suveräna att för vilken politik man vill, men nu får man gilla läget och vara i händerna på andra.

Socialdemokraternas möte hade en stark koppling till Kalmar FF. Jag måste starkt ifrågasätta lämpligheten. Socialdemokraterna tågade Storgatan fram i rödvita halsdukar. Uppenbarligen försöker man koppla ihop Kalmar FF med socialdemokratin och mötet verkade mer handla om sambandet mellan politik och fotboll i allmänhet och Socialdemokraterna och Kalmar FF i synnerhet. Jag talade med flera irriterade Kalmar FF-supportrar som inte alls ville förknippas med socialdemokratin. Jag förstår deras frustration. Håller man på Kalmar FF så måste man vara socialdemokrat eller? Blir det något slags kombinerat medlemskort i framtiden kanske?

Jag tror att båda parter förlorar på detta och publiksiffran på Fredrikskans idag mot Elfsborg på 3 800 personer kanske inte bara är ett tecken på en huvudlöst tidig säsongspremiär. Att Kalmar FF dessutom spelade i helrött och att spelet gick på kryckor var nog ingen tillfällighet.

Bild från dagens torgmöte där undertecknad delar ut ballonger och bjuder på godis. Foto: Kent Petersson


Etiketter: , , ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]