lördag, mars 13, 2010

 

Brutet ben var köttsår

Ibland blir medias krav på att vara först med nyheter en smula bisarr. Ett exempel är tidningen Östra Smålands hantering av den skada som Kalmar FF:s Johann Smith ådrog sig vid lagets träning igår. På tidningens förstasida basunerade man ut att Johann bröt benet efter att ha halkat på is och skadat sig på en bänk. Inne i samma tidning konstaterar man att det "bara" rörde sig om ett köttsår. Jakten att vara först blev i det här fallet väldigt fel och materialet dubbelkollades aldrig. Det är väl tur att den gemensamma journalistkåren inte tjänstgör på någon akutmottagning och tvingas ställa diagnoser på inkommande patienter. Det skulle kunna bli riktigt tokigt.

Själv har jag känt mig trött och sliten ett tag så jag valde att avstå Folkpartiets riksmöte i Västerås för att ladda batterierna på hemmaplan istället. Deltagarna i Västerås verkar sköta sig med en äran utan att jag är där. Vårt förslag om en ökad satsning inom forskningsområdet är välkommen om vi ska kunna hålla oss kvar inom toppskiktet av de mest kunskapsintensiva verksamheterna där teknisk knowhow är en förutsättning för att kunna hänga med i en utveckling som sker i ett rasande tempo. Om vi halkar efter kommer det att bli mycket svårt att komma igen och återta en topposition i kamp med länder som Indien och Kina.

För egen del blev det en sväng till Nybro för att titta på playoffhockey till allsvenskan mellan Nybro Vikings och Kiruna. Nybro svarade för en imponerande insats mot ett tamt bortalag som helt tappade gnistan efter några baklängesmål. 11-0 till Nybro speglar förstås inte styrkeförhållandet utan var mer ett bevis för hur mycket motivation betyder inom idrotten. Nu väntar returmöte i Kiruna och ev tredje och avgörande match. Jag är övertygad om att Kiruna kommer att svara för ett tuffare motstånd på hemmaplan. Med dagens match på näthinnan är det enkelt att ta ut en plats i den slutliga kvalserien i förväg men jag har en bestämd känsla av att det inte blir lika enkelt borta. Lite trist känns det bara att se åtskilliga medhavda sprit- och ölburkar bland publiken. Visst var det lördagkväll men om jag inte tar helt fel så är det förbjudet att ta med alkohol in på arenan. Kanske bör man tänka på att kolla detta lite närmare vid publikinsläppet i fortsättningen. Nu hände inget mer än att många hade en onormalt högröd ansiktsfärg. Men det finns risker för att burkar och flaskor kan kastas in på isen liksom att alkohol kan hjälpa till att piska upp oönskade stämningar om det finns två rivaliserande klackar. Nu saknades det sistnämnda och i ärlighetens namn var inte anledningen att bli upprörd särskilt stor den heller. Det kanske vi ska vara glada för.

Etiketter: , , ,


Kommentarer:
Framförallt böter till Nybro för alkohol intaget bland publiken. Var det ingen kontroll i entren?
 
Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]