måndag, oktober 19, 2009

 

Vågar vi tro på fotboll med mänskligare ansikte?

Det tog förstås inte lång tid innan stockholmsjournalisterna började oja sig över att småklubbarna Mjällby och Åtvidaberg tog sig upp i Allsvenskan igen. Djurgården och Hammarby riskerar ju nedflyttning till Superettan och det får självklart inte ske enligt stocholmspressen. Mjällby och Åtvid kan självklart inte matcha storstadslagens publiksiffror men samtidigt ger det här framtidstro till hela fotbollssverige. Det är möjligt att trots små resurser tampas med storlagen. Dessutom blir intresset mer fokuserat på fotboll i fortsättningen. När storstadslagen spelar riktas inte det största intresset mot planen utan vad som sker på läktarna och det som inträffar på stan före och efter matchen. Jag tror betydligt fler barnfamiljer vågar gå på fotboll under 2010, tack vare lag som Mjällby och ÅFF.

Etiketter: ,


Kommentarer:
Stefan Alfelt är ju iofs från Skåne och baserad där, om jag inte är ute och seglar.

Dessutom verkar ni rätt överens du och Alfelt, åtminstone kring problematiken kring huliganer och att det är en fantastisk prestation av MAIF och ÅFF.

Fotbollsmässigt är det jättekul, och bra för både Allsvenskan men även för lagen i lägre serier, att bevisa att det går att slå sig in i högsta serien. Men ekonomiskt skulle en nedflyttning av Bajen och DIF givetvis på kort sikt innebära en minskad intäkt för alla klubbar.

Så ur ett Allsvenskt ekonomiskt perspektiv har Alfelt helt rätt. Men nu handlar fotboll inte bara om pengar, som tur är.
 
Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]