lördag, oktober 17, 2009

 

Politiska reflektioner

Sverigedemokraterna håller landsmöte i skånska Ljungbyhed i helgen. Till partiets glädje var tydligen någon beredd att hyra ut en lokal. Av TV-bilderna att döma består deltagarna till 90 % av män. Det blir säkert en intressant bankett. Någon dans lär det i alla fall knappast bli med tanke på den rådande könsfördelningen. Vad det blir för mat vet jag inte men förmodligen svenska köttbullar med potatis och lingonsylt. Gyros, kebab eller kinamat lär vara strängeligen förbjudet.

***********************************************************************

Folkpartiets utbildningsminister Jan Björklund presenterade idag ett förslag där kinesiska blir B-språk på gymnasiet och därmed jämställt med tyska, franska och spanska. Om det även blir aktuellt med kinesiska på KomVux så borde Kalmars kommunalråd Johan Persson anmäla sig. Han har ju tidigare visat tydliga behov av baskunskaper i kinesiska eftersom missuppfattningarna blev så många i Fanerdunprojektet.

***********************************************************************

Sverker Thorén toppar Folkpartiets riksdagslista i Kalmar län. Det blev klart vid dagens nomineringsmöte i Oskarshamn. Under pågående mandatperiod har Kalmar län inte haft någon folkpartistisk riksdagsledamot men under föregående period gjorde sig Sverker känd som en god företrädare för Kalmar län. Han är en mycker engagerad politiker, god debattör med miljöområdet som specialitet. Själv kom jag tvåa i provvalet men backade frivilligt ner till femte plats på den slutliga listan eftersom mitt huvudfokus ligger på hälso- och sjukvårdsfrågor. Jag satsar därför hundra procent på landstingsvalet nästa år där målsättningen är en alliansmajoritet med stort liberalt inflytande. Grattis till förstaplatsen Sverker!

Etiketter: , ,


Kommentarer:
Din fru Birgitta vill nog tvärtom i Landstingsvalet nästa år. Ett ännu större vänsterinflytande i Landstinget. Någon kompromis där är svårt att komma på. Eller?? :-)
 
Citat från GP

"Enligt Sifo:s opinionschef Toivo Sjörén är Skånedominansen bland Sverigedemokraternas sympatisörer inte lika dominant som tidigare.

– Det har skett en geografisk breddning. Men partiet är svagt i storstäderna och allra svagast i Stockholm.


Även väljarkåren har breddats och omfattar även pensionärer. Yngre män är fortfarande den största enskilda gruppen, men partiet har nu lika många kvinnliga sympatisörer som manliga."

http://www.gp.se/ekonomi/1.226666-sifo-rekordstod-for-sd

Jag hoppas att du noterar att SD har lika många kvinnliga som manliga sympatisörer och jag kan lova dig att det kommer att bli ännu fler.

Kul att få se Åtvid på Fredriksskans nästa år!
 
Blir nog svårt att se den kompromiss som du vill ha Nicke ;-)
 
Nej kompromiss i landstingsvalet vill jag inte ha. Kommer göra allt för att de ska bli en fortsatt vänstermajoriet efter valet.:-)

Däremot är vi helt eniga du och jag om att några sverigedemokratiska åsikter och främlingsfientlighet vill vi inte ha någongstans.
 
Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]