fredag, oktober 09, 2009

 

Miljöpartistiska irrvägar utan legitimitet

Nu är allt som vanligt igen. Det märktes tydligt vid gårdagens möte med landstingsstyrelsen. Samförståndet från vårdvalsdebatten var som bortblåst när styrelsen skulle fatta beslut om förslaget till ny miljöplan. Planen var helt klart ett miljöpartistiskt hemmabygge som i och för sig var fullt av kvantitativa mätbara mål men ingen kunde förklara varfär målen var satta just vid den nivån. Några utgångslägen för de nivåer man utgick ifrån fanns inte heller. Det kunde låta så här....."utsläppen av x ska minska med 30%". Från vad frågar sig vän av ordning. Själv är jag ingen miljöexpert och ämnet är knappast mitt specialområde. Men jag tycker att miljön är viktig och ställer gärna upp på djärva målsättningar men jag vill samtidigt veta om de är rimliga. Jag vill helkt enkelt förstår varför. Då hjälper det föga att miljöpartisterna utsett sig själva till miljöexperter. Att ha en "knapp med nej till kärnkraft" innebär inte med automatik att man har den legitimiteten. Man visade istället tydligt att man tror sig veta mycket men att man i själva verket har mycket begränsad insikt i frågorna. Dessutom saknar partiets företrädare totalt pedagogisk förmåga. Men det är klart har man inget att förklara så hjälper det inte ens med pedagogik. Någon återremiss fick vi inte så den obegripliga miljöplanen går vidare i den politiska organisationen. En annan intressant detalj var ett dokument som trots beredning i arbetsutskottet ändrade utseende till bahandlingen i landstingsstyrelsen. Vem som gjorde förändringen i denna diarieförda handling framgick inte. Jag lovar att återkomma till detta ärende vid ett senare tillfälle.

Etiketter: ,


Kommentarer:
Kontra med en "Kärnkraft? Ja Tack!"-knapp istället. :D

Jag håller helt med dig. I många sådana här frågor som kräver expertkunskap försöker människor trycka in sig själva i diskussionen med ett skohorn och hävda att de har expertis på området, men vanligtvis utan grund.

Ett exempel från ett annat område: sexualpolitik. Radikalfeministerna försöker trycka sig in i prostitutionsfrågan (som handlar om sex och sexualitet) genom att hävda "Det handlar inte om sex, det handlar om makt". Anledningen att de försöker med den abrovinken är att deras "kunskap" är om just makt. Så genom att försöka definera om vad frågan handlar om vill de hävda att de har någon slags talesrätt som experter i frågan.

Det hela faller itu så fort man granskar det förstås eftersom makt och sex är väldigt goda kompisar.

Samma gäller miljöfrågor. När det gäller exempelvis energi och kärnkraft för att ta ett exempel så är ofta de som argumenterar mot kärnkraft djup okunniga om området. Ändå försöker de stånga sig in genom att hävda att det handlar om miljö och miljö kan de... ju.

Det gäller att alltid vara vaksam och fråga "Vänta lite... stämmer verkligen det du säger? Vad menar du egentligen?"

mvh
/Micke
 
Håller helt med dig Micke. Det blir väldigt mycket ord och lite verkstad från Miljöpartiet. Varje gång man har invändningar mot deras argumentation så leverar de en ny svärm "faktaunderlag" som jag inte har en chans att kolla riktigheten i. Vet du om det finns "Ja till kärnkraft-knappar"? Skulle gärna ha en vid nästa landstingsstyrelse för att reta upp "skogsmullarna" ;-)
 
Pierre: det är bara att plocka någon av de större bilderna på hemsidan och sedan beställa hem ifrån någon nätaffär som trycker dem. Knapp.nu eller Vistaprint (för andra trycksaker, som tröjor) fixar sådant lätt.
 
Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]