måndag, september 07, 2009

 

Regeringen tar fortsatt ansvar

Idag blev det klart att landets kommuner och landsting enligt Budgetpropen 2010 får ytterligare 10 miljarder kronor i förstärkt statsbidrag för år 2010. Detta ska läggas till de 7 miljarder som redan anslagits i Vårpropositionen. För vårt landsting innebär det totalt ett resurstillskott som man användas för att säkra en hög kvalitet i hälso- och sjukvården med god tillgänglighet. I det skenet ter sig inte bara de avgiftshöjningar som vänstermajoriteten genomdrev per den 1 augusti i år som skott från höften utan som rejäla skott i foten eftersom man inte ens fått ur revolvret ur hölstret när det avfyrades. Avgiftshöjningarna var inget annat än panikåtgärder.

Från vänsterblocket var reaktionerna de vanliga. Det extra statsbidraget var för litet och det kom för sent. Vem är överraskad? Surt sa räven.

Etiketter:


Kommentarer:
Problemet är att det bara är för 2010 som det kommer pengar. Vad händer 2011? eller hoppas ni på regeringsskifte så det kan bli en fortsättning på pengar till vård och omsorg?

Detta luktar valfläsk lång väg.
 
Ingen är väl förvånad att förstärkningen från regeringen till kommunerna och landstingen kom nu ett år innan valet och berör budgeten för valåret 2010. Sent ska syndarna vakna som det så vackert heter. Ni borde ha vaknat för ett år sen men då var det viktigare att sänka skatten än att förstärka välfärden.

Från det ena till det andra. Grattis till poängen i Norrköping i går. Vore kul om ÅFF gick upp tillsammans med Mjällby. Vi får verkligen hoppas att Bajen klarar kontraktet så vi får mötas nästa säsong i allsvenskan :-)
 
Som man känner sig själv känner man andra Peter ;-). Tror det blir svårt för Åtvid att gå upp Nicke. Laget har helt klart haft sin bästa period och är på väg ner i formkurvan. När det gäller välfärden så måste den skapas på nåt sätt. Med all respekt för Vänsterpartiets politik så går den mer ut på att fördela resurser än att skapa. En tillväxt behöv för att vi ska ha något att dela ut. Jag skulle velat se en socialistregering som hade klarat att leda landet genom den här finanskrisen. Men det är förstås min personliga åsikt ;-)
 
Det är under kristider alla blir socialister Pierre och pratar som socialister. Alla utom Jan Björklund möjligtvis :-) men det är en annan historia.
 
Haha. Det är möjligt Nicke ;-)
 
Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]