torsdag, september 24, 2009

 

Ett nytt farväl

Har idag varit på min vän och tidigare arbetskamrat Gunnar Rosenlunds begravning. Trots all sorg och saknad var det en ljus och fin stund där vi fick minnas vad han gjort och betytt för oss alla. Gunnar medverkade in i det sista i arbetet på Sveriges Radio Kalmars sportredaktion. Han medverkade under ett stort antal år som tekniker vid våra sändningar men deltog även aktivt i det löpande arbetet på sportredaktionen. Han blev på så vis en kraft i arbetet med att bygga upp och utveckla vår lokala sportbevakning i Kalmar län. Jag minns många sändningar som han lättade upp med små upptåg. Ingen gick säker men allt gjordes med glimten i ögat. Det var också Gunnar som oftast tog initiativ till många aktiviteter för att stärka sammanhållningen i vår sportgrupp. Han såg vikten av att ha roligt även utanför arbetet. Gunnars intresse för sport växte också med åren och han ville lyfta fram den lilla sporten, den lilla föreningen och den lilla idrottaren i våra sändningar. Idrott handlade i Gunnars ögon inte bara om storlagen och stjärnorna. Det handlade även om dem som inte alltid nåddes av strålkastarljuset.

Varje år delar Sveriges Radio Kalmar ut två Sportkometpriser till länsidrottare som fått sitt genombrott. Med anledning av Gunnar Rosenlunds bortgång och hans insatser för idrotten i Kalmar län kommer detta pris i fortsättningen att heta Sveriges Radio Kalmars Sportkometpris till Gunnar Rosenlunds minne. Två stipendier kommer i fortsättningen att delas ut. Om du vill bidra till att uppmärksamma och uppmuntra länsidrotten och samtidigt hedra Gunnar Rosenlunds minne så är du välkommen att sätta in valfri summa på Gunnar Rosenlunds minnesfond Plusgiro 156 09 18- 3.

Nu är Gunnar borta men vi ska för alltid bära med oss ljusa minnen av vår vän som alltid fanns där vid kontrollbordet. Tach Gunnar för gott kamratskap och för att du gjorde vårt arbete så mycket enklare.

Etiketter:


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]