tisdag, augusti 18, 2009

 

Till minne av Jan-Erik Larsson

Det är med stor sorg och saknad som vi mottagit beskedet om vår vän och partikamrat Jan-Erik Larssons bortgång. Jan-Erik var aktiv inom landstingspolitiken ända till för ett år sedan då vikande hälsa satte stopp för fortsatt politisk verksamhet.

Jan-Eriks politiska arbete kännetecknades av ett stort socialt engagemang, imponerande kompetens och ett stort hjärta. Han såg alltid till den lilla människan och värnade utsatta grupper i samhället. Med sin stora kunskap och erfarenhet från det dagliga arbetet inom hälso- och sjukvården på Västerviks sjukhus kom han att bli en av de tongivande företrädarna för Folkpartiet liberalerna i Landstinget i Kalmar län. Att arbeta tillsammans med Jan-Erik Larsson var förknippat med en stor glädje. Han visade alltid en enorm generositet och delade glatt med sig av sin breda kompetens till övriga. På så vis utgjorde han en självklar trygghet och tillgång för alla oss andra. Vi är många som med varm tacksamhet minns den värme och omtanke som Jan-Erik spred till oss som fick förmånen att finnas i hans närhet. Brev och e-postmeddelanden avslutades alltid med "hjärtliga hälsningar". Det blev något av ett signum för hans äkta och ärligt menade vänlighet och stora hjärta. Han var en inspirationskälla och en mycket god företrädare för de liberala värderingarna.

Jan-Erik fick sitt första landstingsuppdrag redan 1978 då han blev ledamot i landstingets kommunala handikappråd i Västervik. Efter valet 1988 tog han plats som ordinarie ledamot i landstingsfullmäktige för den första valkretsen. Fram till 2008, då Jan-Erik drog sig tillbaka från politiken, hade han representerat vårt parti i en mängd olika nämnder och styrelser inom landstinget. Han var under dessa år bl a ledamot i landstingsstyrelsen, regionalpolitiska nämnden, patientnämnden och landstingsfullmäktiges utvecklingsutskott. Jan-Erik var också verksam i Regionförbundet och dess förbundsfullmäktige vid starten 1997.

Folkpartiet liberalernas landstingsgrupp har sorg men vårt ljusa minne av Jan-Erik Larsson kommer för alltid att leva kvar i våra hjärtan. Det är med stor tacksamhet vi tänker på den tid vi fått förmånen att arbeta tillsammans med Jan-Erik.

Våra tankar går i denna stund till hustrun Kajsa och barnen.

Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]