måndag, augusti 31, 2009

 

Lycka till Anders!

För en liten stund sedan kom det officiella beskedet att kristdemokraten och landstingskollegan Anders Andersson nu tar sikte mot nya politiska uppdrag. I mitten av oktober ersätter han Chatrine Pålsson Ahlgren som riksdagsledamot. Anders lämnar därmed sin post som landstingsråd i Kalmar län där han gjort sig känd som en mycket skicklig debattör, politisk strateg och viktig kugge i vårt allianssamarbete. Anders har också alltid haft förmågan att sprida en härligt god och hjärtlig stämning kring sig. Han har alltid haft förmågan att fånga viktiga lokala frågor inom hälso- och sjukvården. Hans arkiv bestående av tidningartiklar är förresten vida känt. Där har det mesta funnits att hitta och det har ofta kommit till användning i olika politiska debatter.

Det kommer onekligen att kännas tomt att inte ha Anders med i Landstingsalliansen fortsättningsvis. Vi kommer att tappa en spelare vars politiska kreativitet och skapandeförmåga närmast är att jämföra med fotbollens stora virtouser. Som en jämförelse kan man närmast beskriva Anders Andersson som något av politikens Rasmus Elm. Han hittar ytor att spela på när motståndarnas försvarsmur närmast ser ogenomtränglig ut och har förmågan att sätta en volley från 30 meter rakt upp i krysset bakom motståndarnas målvakt.

Jag är övertygad om att Anders även kommer att göra avtryck i politiken på riksdagsnivå på samma sätt som han gjort här i länet. Lycka till Anders!

Etiketter: ,


Kommentarer:
Jag bara frågar en sak. Tar du inte i lite nu? Jämföra Andersson med Rasmus Elm?? :-) Så bra är ni inte ni alliansens företrädare.
 
Synen på en "spelare" beror nog på om man är med i samma lag eller inte. Slår vad om att du beskriver fru Fagerström i Emmaboda på samma sätt eller....;-)
 
Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]