fredag, augusti 07, 2009

 

Intensiva dagar

Just nå pågår Stadsfesten som bäst här i Kalmar. Evenemanget fick besök av mig och Rödstrumpan både i går och i dag. Gårdagkvällen var ungdomens med bl a BWO, EMD, Velvet, Agnes m fl på Stortorget. Jag har nog aldrig sett så mycket folk i centrala Kalmar vid något tillfälle. På Larmtorget härjade dansbanden (Highlights och Scotts). Krogarna var fulla med människor, bl a såg man en kanske blivande storgrupp på Krögers som verkade njuta i fulla drag. Vet inte hur bra Johnny & The Godfathers kan bli men med kompetens både från landstingspolitik och fotbollsintrigerande så borde man kunna klämma fram någon hit, kanske en cover på gamla "Great Balls of Fire". Personligen visste jag inte att dessa herrar tillhörde de mest hängivna dansbandsfantasterna. Men de satt där hela kvällen och vem vet de kanske fortfarande är kvar.

Kvällen kändes kanske lite avslagen. Allsång med Lasse Berghagen och nya dansband gjorde att det blev något av en mellandag. Men visst är det kul att det händer så mycket. Som allt annat folkligt lär väl ändå den lokale musikrecensenten Tommy Granlund skriva ner arrangemanget totalt. I hans värld är ju omtyckta artister som Tomas Ledin helt förkastliga medan hans egna tillställningar, som nästan inte har några besökare alls, är helt felfria. Hur kan så många ha fel och så få ha rätt?

I veckan såg vi även "Svensson, Svensson på semester" på Krusenstjernska gården här i Kalmar. Föreställningen är en klassisk förväxlingskomedi som man egentligen är rätt trött på. Man utger sig för att vara någon annan än man är och hamnar därigenom i penibla situationer samtidigt springer alla ut och in genom dörrar på scenen i en story som är rätt förutsägbar. Men jag bara älskar rollfiguren och antihjälten Gustav Svensson. Suzanne Reuters insats som frun Lena är också suverän. Att hennes rollfigur dessutom är folkpartist gör inte saken sämre. Gratisreklam tackar vi alltid för. Sen kan ju inte så många besökare ha fel. Utsålda föreställningar kväll efter kväll är betyg nog.

Etiketter: , ,


Kommentarer:
När det gäller artisterna på stadsfesten så inbillar jag mig att de inte är huvudorsaken till att det är så mycket folk ute. Det är nog festen i sig.
Lasse B, BWO och ett par till är enligt mig bra men mycket skit till dyra pengar är det.
 
Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]