tisdag, juni 19, 2007

 

Största möjliga tystnad.

Ja så kan man beskriva första dagens landstingsfullmäktige. Tystnaden stod som vanligt miljöpartiets landstingsråd Ann Hellenborg för som till en början kategoriskt vägrade att svara på majoritetens frågor. Om det är en taktik så håller den inte längre. När hon väl svarade så sa hon att majoriteten inte brydde som om vad man gjorde i t ex Jönköping eller i övriga landet heller för den delen. Ska man tolka det som att vi ska lägga ner regionsjukvårdsnämnden, där bland annat Jönköpings län ingår? Enligt Hellenborg är vi tydligen oss själva nock.

Budgetdebatten flöt på under eftermiddagen. Någon större lust att dela med sig av vad majoriteten tyckte om våra yrkanden verkade man dock inte ha. Att lämna dessa svar till gruppledarna räckte tydligen. Annars har det alltid varit vana att kopiera upp sådant material till alla fullmäktigeledamöter. Men det säger kanske en del om vänstermajoritetens demokratisyn.

Majoritetens starkaste kort var annars den skicklige men tyvärr ofta självgode Johnny Petersson (v). Ofta blir han raljerande, så även idag. Att slå sig för bröstet över valframgångarna är lite magstarkt med tanke på den tillbakagång som vänsterpartiet gjorde. Så framgångsrik var inte er politik Johnny. Glöm inte det!

Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]