tisdag, juni 05, 2007

 

Spelarna har ett stort ansvar

Det har varit tyst ett tag på bloggen men nu finns det mycket att ta igen. Den gamla lägenheten är slutbesiktigad, en del nytt är inhandlat till den nya och blomlådorna på balkongen är fyllda av för mig delvis okända växter. Helgen var intensiv med bland annat skandalkvalmatchen mellan Danmark och Sverige i fotboll. Jag försöker fortfarande komma fram till någon slutsats om matchen och dess utgång men lyckas inte riktigt. Jag kan bara hänvisa till mina tidigare inlägg om att atmosfären kring matcherna blir allt mer hotfull. I Köpenhamn och på Parken har man levt kvar i någon slags Sörgårdsromantik och trott att allt skulle förbli idylliskt. Men så ser ju tyvärr inte samhället ut längre. Samtidigt håller jag med fotbollsdomaren Martin Hansson från Holmsjö och hans åsikt i vår sportsändning i söndags. Då sa han att man aldrig får glömma fotbollsspelarnas ansvar. Det är ofta de som håller i tändstickan som får bensintunnan att explodera. Att kombinationen alkohol, idrott och starkt engagemang inte går ihop visade också händelsen med all tydlighet. Jag tycker också synd om de danska spelarna som gjorde en jätteupphämtning i andra halvlek från 0-3 till 3-3 med mersmak. Men till vilken nytta? Hur matchen slutade vet vi inte riktigt än men vi får kanske vänja oss vid att spelet på plan är en bisak och avgörandet vid internationella förhandlingsbord en huvudsak.

Helgen bestod annars av en sportsändning i söndags. Numera görs de flesta sändningar, p g a sparskäl, som "självkör". Det innebär att jag inte bara ska hålla igång snacket utan dessutom se till att ljudet går ut till radiomottagarna runt om i länet. Att sköta tekniken är en utmaning och ger en extra anspänning. Samtidigt känns det utvecklande att ta nya steg i utvecklingen som journalist. När man kommer hem på söndagkvällen känns i alla fall huvudet mer tomt än vanligt. Gårdagsmorgonen fick jag ta det lugnt med yrsel liggande i sängen. Under senare år har allt fler uppgifter tillkommit som inte är direkt radiomässiga. Text och ljud ska läggas ut på Internet, helst direkt efter händelsen har inträffat. Samtidigt hittar man mycket material lättare nu än tidigare tack vare Internet. När jag började på radion i mitten av 80-talet så var det telefonen som gällde. Det var svårt att få tag i resultat. Alla inslag gjorde på rullbandspelare medan de numera görs i dator. Det stora bekymret är dock besparingarna inom Sveriges Radio som gör att allt ska dras runt på färre antal personer. Samtidigt är radiopratandet så grymt roligt så jag kan bara inte låta bli.

I kväll är det elitseriespeedway med länsderby mellan Westervik och Dackarna. Då sitter jag på nytt där i studion. I kväll har jag teknikhjälp. Underbart!

Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]