torsdag, juni 21, 2007

 

Osanningarnas fullmäktige

Visst är det pinsamt när folk far med osanningar. Två sådana exempel fick vi vid gårdagens landstingsfullmäktige. Den första osanningen stod miljöpartisten Acko Karlsson för när hon påstod att landstingets fastighetsunderhåll uppgick till över 300 kr per kvadratmeter och år. Rätt siffra är ca 50 kr. Den andra stod socilademokraten Anders Henriksson för när han sa att Landstinget i kalmar län ligger på fjärde plats i landet när det gäller att lägga ut verksamhet inom primärvården på alternativa driftsformer. Det korrekta är att vi ligger på sjätte plats från slutet. Det framgår tydligt av den statistik som Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) redovisar för år 2006. Frågan är hur mycket man kan tro på överhuvudtaget av det som vänstermajoriteten säger från talarstolen. Tas det bara ur luften.

Annars var debattklimatet något lugnare dag 2. Några reflektioner vill jag dock ge. Miljöpartisten Acko Karlsson efterlyste högre kvalitet i inläggen i budgetdebatten. Det hade ju räckt att hon vridit på huvudet och sagt till sin partikamrat på platsen bredvid. Tydligen är det i alla fall Karlssons uppgift att döma av vad som bör sägas och inte. Visst kan man ha synpunkter men vi har fortfarande yttrandefrihet eller hur?

Den andra miljöpartisten Ann Hellenborg måste satt något av svenskt rekord i antal bisittare. Oftast sågs fyra-fem personer runt Hellenborg för att ge råd varje gång hon var inne i en debatt. Det säger en hel del om hur påläst miljöpartisten är. Men vem vet hon kanske blir varm i kläderna så småningom.

Nedan ser vi folkpartigruppen i intensiv diskussion. Från vänster är det Jan-Erik Larsson, Lars Hamrin, Lisbeth Lindberg och Ingemo Nilsson. Samtliga var upp i talarstolen någon gång. Det är mer än vad man kan säga om andra partier. Bra jobbat!Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]