tisdag, juni 05, 2007

 

Landstingsreflektioner

Ibland är turerna i landstingspolitiken märkliga. Jag har redan tidigare berättat om en av särarterna här på bloggen, nämligen om oförmågan hos en majoritet att kunna erkänna att man gjort ett misstag. Ett tydligt fall av detta återfinns i årets budgetbehandling, som togs upp i landstingsstyrelsen under förra veckan. I landstingsplanen har den nuvarande vänstermajoriteten gjort följande skrivning. "På motsvarande sätt beräknas kvarvarande större vårdcentraler följa efter med det hälsoinriktade arbetssättet". Eftersom vi Allianspartier anser att alla vårdcentraler bör präglas av ett hälsoinriktat arbetssätt (hur skulle de annars arbeta?) ville vi ändra skrivelsen till. "På motsvarande sätt ska under planperioden samtliga vårdcentraler följa efter med det folkhälsoinriktade arbetssättet". Denna formulering behöver vänstermajoriteten tydligen tre veckor på sig att fundera över. I stället röstades formuleringen ner i landstingsstyrelsen. Vi får väl se om man inser misstaget, för visst bör ett hälsoinriktat arbetssätt känneteckna oss om vi ska kunna kalla oss för H-län - hälsolänet?
Till sist kan jag inte undanhålla er en artikel från Barometern i förra veckan (fredag). Den handlar till stora delar om två ledande landstingspolitikers besök på länssjukhuset för att lämna blod. Att Anders Henriksson (s) och Ann Hellenborg (mp) lämnar blod är ett bra intiativ som fler politiker bör följa men varför alltid dra med sig media när man gör det? Jag vet att politik ofta är det samma som PR och marknadsföring. Ibland blir bara behovet av att synas större än vad som egentligen sägs och görs. Om det här mest handlar om att vara föredöme eller om att synas vet jag inte men jag har mina misstankar. Förhoppningsvis ligger sanningen någonstans mittemellan. Jag ska också lämna blod, jag lovar, men jag tänker inte dra dit pressen i släptåg för att visa hur godhjärtad jag är. Och förresten, enligt säkra källor lär Hellenborg fått lämna landstingsstyrelsen dagen före p g a sjukdom. Är det verkligen lämpligt att lämna blod dagen efter? För det handlar väl inte om ren bloddoping? I så fall lär vi i oppositionen få det kämpigt på landstingsfullmäktige i slutet av juni ;-). Min kära rödstrumpa fruktar i alla fall att ett framtida besök på Blodcentralen från min sida ska leda till än större energi. Jag är tydligen tillräckligt påfrestande redan som det är :-P

Kommentarer:
Vad är det för färg på ditt blod?
;-)
 
Ja den rubriken var väl knappast överraskande. I Lasse Johanssons fall som också var där måste blodet vara mörkrött (Kalmar FF är ju också röda).
 
Är det blåvitt så bör du nog uppsöka läkare...!
;-)
 
Bra farsan att du ska börja lämna blod! Det gör inte så farligt ont och nålen är bara tre meter lång...=)
 
Tre meter?? Får nog ompröva kanske :-p

Jag får börja på semestern så jag får tid att återhämta mig.
 
Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]