torsdag, juni 07, 2007

 

Dags att kapa linan?

Som utifrånbetraktare av kommunpolitiken i Kalmar frapperas jag ofta av moderaternas profillöshet. I Kalmar kommun går partiet i något slags socialdemokratisk löplina. Socialdemokraternas komunalråd Johan Persson gör på sitt skickliga sätt moderaterna till sin gisslan genom att ständigt se till att moderaternas kommunalråd Göran Häggfors finns med i alla viktiga sammanhang. Detta begränsar effektivt moderaternas handlingsutrymme. Moderaterna står därför inte för någon egentlig oppositionspolitik utan åker likt en jolle på släp efter sossarnas betydligt större segelfartyg som likt än ostindiefarkost styr mot Kina. Många jag pratar med säger att Folkpartiet är det enda oppositionspartiet i Kalmar kommun och det ligger nog mycket sanning i det. Moderater - kapa linan innan sossefarkosten går på grund!

Kommentarer:
Är det så smart att ta fartyget längs sidenvägen? Vore det inte bättre med tåg, gärna ett rejält ett från 1 maj? :)
 
Otroligt oväntat att se ordet "splittrar" i rubriken förresten. Så himla originellt...
 
Tror det tåget skulle spåra ur fortare än kvickt i så fall. Visst är ni i alla fall lite avundsjuka på vårt samarbete i landstinget?
;-)
 
"Inga kommentarer" ;)
 
Just det sidenvägen gick ju till lands. Det får bli en ostindiefarare i stället.
 
Det är helt enkelt så att när s inte får med sig den breda vänstern, dvs "Atlantångaren majoriteten", in i suspekta och mörka passager så måste de åka med sin "lillebåt" till höger.
;-)
 
Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]