tisdag, maj 29, 2007

 

Rätten att bära sitt lags färger

Jag vet...det har blivit mycket idrott på bloggen nu. Törstar du efter politik så lär det komma eftersom det är landstingsstyrelsen med budget i morgon. Då lär det finnas saker att kommentera. Jag lovar!

Till min glädje tog Åtvid sin tredje raka seger i superettan igår. 2-1 hemma mot Bunkeflo efter en hörna direkt i mål med tre minuter kvar av "Pligg" Bergström. Inte illa. Västervikssonen Oscar Möller verkar imponera. Kanske kan han bli den forward som ÅFF saknat.

Läste en fotbollsartikel på nätet som gjorde mig illa berörd. På nytt ger den exempel på att något gått snett med våldet och hatet kring våra fotbollsarenor. Skulle du vilja släppa i väg din son eller dotter på fotboll i Stockholm? Vart tog leken och stämningen på t ex Söderstadion i Stockholm. Så sent som i lördags sa jag till Rödstrumpan (i samband med TV-sändningen av Hammarby-Elfsborg) att det skulle vara kul att uppleva stämningen på Söderstadion igen. Jag gjorde det en gång i slutet på 70-talet mellan Hammarby och Öster. Vilken atmosfär. Men med den här artikeln på näthinnan undrar jag om fotbollen inte håller på att ta död på sig själv. Det ökade våldet sprids till idrotten och på något sett har bråkstakarna fått sin egen arena där nästan allt är tillåtet. Vågar barnfamiljer och äldre gå på våra arenor? Är det verkligen meningen att man ska stanna hemma i TV-soffan för att få uppleva allsvensk fotboll?

Kommentarer:
Ruggigt. Ännu ruggigare är dock att det håller på att skapas ett klimat här där man inte kan bära sin egen hudfärg heller utan risk för att bli antastad, hånad, bespottad och t o m misshandlad. Vart är vi på väg?
 
Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]