fredag, maj 25, 2007

 

Pingisfunderingar

Läste just att den siste kvarvarande svensken slagits ut ur bordtennis-VM i Zagreb. Jag visst inte ens att pingis-VM pågick. Sverige är numera ett u-land inom pingisen. Det är bara att inse. Det är ett fattigdomsbevis att landets bästa pingisspelare fortfarande heter Jan-Ove Waldner och Jörgen Persson (undrar om inte Mikael Appelgren också lurar i vassen). Annorlunda var det förr när de stora pingismästerskapen var högtidsstunder.

I Kalmar verkar också pingisen vara stendöd. Kalmar BTK värvade ihop ett lag, byggt kring J-O Waldner och en bra kines, som resulterade i två SM-guld. Sedan föll allt ihop som ett korthus. Jag minns slutsäsongen i elitserien när man rent av ställde upp med en korpspelare. Föreningen gjorde misstaget att inte bygga upp någon riktig ungdomsverksamhet så bakom den snygga fasaden fanns ingenting.

Frågan är om det finns någon ljusning i sikte. Den bistra sanningen är nog den att hela Europa kommit hopplöst på efterkälken. Det är Asien som helt dominerar nu. Men det är klart Fanerduns etablering i Kalmar kanske kan innebära ett lyft. Ställ upp med ett korplag av kinesiska byggnadsarbetare och ni lär sopa rent i Elitserien.

Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]