tisdag, maj 29, 2007

 

Kors i taket!

Ingen kan väl anklaga mig för att vara alltför regelbunden i presentationen av mina toppar och floppar. Nåväl här kommer ett nytt försök.

Toppar

1. Att flytta
Anledningen till att flyttar kommer överst på veckans lista är att nästan allt är klart nu. Då känns det underbart. För två veckor sedan hade samma företeelse helt klart hamnat på flopplistan. Tänk så fort det kan svänga.

2. Vänner som ställer upp
Vad underbart att ha vänner som ställer upp när man behöver hjälp. Flyttbestyren hade inte klarats om inte ni funnits. Så tack alla söner, döttrar med pojkvänner, vänsterpartister och miljöpartister samt kyrkfolk som hjälpt till med kartonger, möbler och musikinstrument (läs piano). Ett särskilt tack till svärfar Rolf som är en grym fixare med allt det praktiska. Killen med tummen mitt i handen tackar och bockar.

3. Eftermiddagsfika
Ska just ta en nämligen med min Rödstrumpa. Räcker inte det som förklaring? Så kombinationen fika och Rödstrumpa kan bara bli en riktig topp.


Floppar

1. Idrottens så kallade svans
Om de är intresserade av idrott vet jag inte men buset ska hålla sig borta från idrotten. Den senaste veckan har två topptränare blivit attackerade av "egna" fans. Både Hammarby och Degerfors förtjänar bättre supportrar än de som tar ut egen besvikelse och frustration genom att angripa och hota funtionärer i sitt egna lag. Hur man gör för att slänga ut "drägget" som gömmer sig bakom ett påhittat idrottsintresse vet jag inte men nu måste barnfamiljer och äldre våga gå på match igen.

2. Inskränkta politiker
Hur inskränkt får man egentligen vara som folkvald politiker. Vid gårdagens kommunfullmäktige i Kalmar lär (enligt tidningen Östra Småland en Sverigedemokrat ha sagt: "Det finns fler svarta läkare i Manchester än i Malawi". Än sen då? Vem som vårdar mig har i alla fall ingen som helst betydelse. Jag tror verkligen inte att kompetensen sitter i hudfärgen.

3. Kalmar FF
Än så går det upp....sen går det ner...sen går det upp. Men sedan gick det visst ner igen. Att ställa ut skorna på plan mot ett bottenlag fungerar inte i allsvensk fotboll. När ska Kalmar FF lära sig att spela mot på pappret sämre motstånd?

Vem vet kanske en ny lista toppar och floppar återkommer någon gång i framtiden.

Kommentarer:
Din rödstrumpa missade tydligen poängen! Eller valde att informera dig på ett korrekt sätt.

Poängen var att det i Malawi saknas läkare p.g.a. att de söker sig till västvärlden.

Du tänker tydligen bara på dig själv och vem som skall vårda dig.
 
Anmärker man på att det finns fler svarta läkare i Manchester än i Malawi så blir ovanstående förklaring ihålig. Då mer än antyder man att man irriterar sig på hudfärgen och att den svarte aldrig kan assimilera/integrera sig i västvärlden.

Varför sa du t.ex. inte "fler malawiska läkare i Manchester än i Malawi"?
 
Att Manchester har fler svarta läkare än Malawi är inte så konstigt.
Räkna på hur många läkare det finns totalt per capita i de båda länderna istället. Sen har Storbritannien en betydande del svarta invånare så det är naturligt att det finns mycket svarta läkare där.
 
Ja Thoralf, jag informerade på ett korrekt sätt. För övrigt hänvisas till en tidningsartikel här. Läs på först och reagera sen. et brukar fungera bättre.

Bara ett tips.
 
Thoralf, jag refererade till en tidningsartikel och ett uttalande som en av dina partikamrater gjort. Att bedöma av din snabba reaktion så instämmer du i hans uttalandet. För övrigt är det jag skriver på bloggen mina egna ord och ingen annans.
 
Vad glad förresten att uttalandet inte hamnade på första plats på flopplistan. Det var målfoto måste erkännas ;-)
 
Ja, jag såg att du refererade till en tidningsartikel i Barometern, jag har själv inte lyckats hitta den i den tryckta upplagan. Du kanske kan hjälpa mig var den finns då jag gärna skulle vilja läsa den. Har inte sett något i barometern om debatten om ökad flyktingmottagning men vi kanske inte har samma tidning.

Jag såg för övrigt att du fått "fint" besök på din blogg Funebo.
Bara att gratulera.

Roligt att min kommentar på din blogg, ger nya kommentarer.

Du är välkommen till min också, jag vet att många av Kalmars politiker läser den men inte vågar skriva in kommentarer under sin riktiga identitet, vilket jag tycker är beklagligt. men du kanske vågar vara den förste!!
 
Jag har rättat i mitt ursprungliga inlägg till att artikeln stod i Östra Småland så jag lurade dig nog till att leta i fel tidning. Jag rörde till det lite i tidningsvärlden där.
 
Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]